L’atur torna a pujar al Maresme

 

El mes d’octubre s’ha tancat amb 893 nous maresmencs i maresmenques a l’atur, una xifra que representa un increment de la desocupació a la comarca del 2,48% respecte al mes anterior. Tot i això, la lectura positiva és que hi ha gairebé 3.000 aturats menys que fa un any, és a dir, un -7,49%.

L’informe mensual de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal constata que l’ocupació al Maresme ha tingut un comportament molt similar al de la província i al del conjunt de Catalunya, on també s’han registrat augments de l’atur respecte al mes de setembre i davallades en la comparativa interanual.

L’augment en la desocupació maresmenca ha afectat tots els sectors, tret de la construcció; i tots els grups d’edat. En comparació amb les dades de 2013, l’atur baixa als serveis, la construcció i la indústria i puja a l’agricultura i entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). En tots els grups d’edat es reflecteix una reducció interanual de la desocupació.

La taxa d’atur maresmenca es col·loca en el 16,17%, un percentatge que es manté superior al provincial (15,0%) i a la mitjana catalana (14,9%). 

Les variacions del mes d’octubre han posat Pineda de Mar al capdavant dels municipis amb més població sense feina (el 20,91%), seguit de Mataró que registra un atur del 20,58%. També superen la mitjana comarcal Tordera (18,26%),  Sant Iscle de Vallalta (17,79%), Premià de Mar (17,29%),  Calella (16,26%) i Malgrat de Mar.(16,26%). 

Paral·lelament, en 7 municipis de la comarca, la taxa d’atur no arriba al 10%: Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Òrrius, Sant Vicenç de Montalt, Teià i  Tiana.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del Maresme que ha elaborat l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal: