L´IME edita la segona edició de la Guia de l´ensenyament públic a Mataró

Se´n distribuiran 5.800 exemplars amb un díptic de les jornades de portes obertes

El president de l’Institut Municipal d’Educació (IME), Sergi Bonamusa, ha presentat la segona edició de la Guia de l’ensenyament públic a Mataró 2003.


Aquesta guia és un recull dels recursos escolars públics amb els quals compta la ciutat i quins són els trets més característics de cadascun. L’objectiu de la publicació és facilitar la informació als pares i mares dels futurs alumnes per tal d’escollir un centre educatiu, des de l’Escola Bressol fins a la Universitat.

L’IME ha editat 5.800 exemplars de la guia, que es començaran a distribuir juntament amb la informació de les jornades de portes obertes que es faran en els diferents centres educatius de la ciutat i el programa de la diada de l´ensenyament públic que tindrà lloc el proper 23 de febrer.

La Guia de l’ensenyament públic a Mataró destaca en 7 apartats els diferents tipus de centres educatius: Escoles Bressol municipals (7), Ensenyament Infantil i Primària (19), Ensenyament Secundari (6), Programes de Garantia Social (3), Escoles d’Adults (5), Estudis Universitaris (2) i Ensenyament d’Idiomes (1), que sumen un total de 43 ofertes diferents.

Cada centre educatiu va acompanyat de les dades, la descripció dels equipaments dels quals disposa i dels serveis que ofereix, a més d’una fotografia.

Com a novetat d’aquest any en l’oferta educativa, s´inclou l’Escola Oficial d’Idiomes que es va posar en marxa el passat setembre i on s’impartexien classes d’anglès, alemany i francès. A més en l´apartat de centres de formació d´adults s´hi afegeix el Centre d´autoformació del Maresme que s´ubica a Can Marfà.

Tot i que la publicació és un recull de l’oferta educativa pública, també s’hi ha inclòs un quadre amb les dades dels centres privats reconeguts pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat.

Jornades de portes obertes

Quant a les jornades de portes obertes dels centres públics, el díptic informa dels dies i les hores en què es poden visitar els centres.

El dia de portes obertes el professorat i representants de les associacions de mares i pares i alumnes mostraran les instal˙lacions i informaran de les característiques i dels serveis que ofereix el centre. A més de la documentació que s’haurà de presentar per tal de formalitzar la preinscripció.

Diada de l’ensenyament públic

El diumenge 23 de febrer, el nou Parc Central serà l´escenari de la cinquena diada a Mataró de l´ensenyament públic, que tindrà el lema “Per a tothom: ensenyament públic!”. La diada està organitzada pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa amb el suport de l’Institut Municipal d’Educació.

El Marc Unitari de la Comunitat Educativa a Mataró està format per la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), el Moviment Educatiu del Maresme (MEM), els sindicats CCOO, USTEC-STEs i la Federació d’Associacions d’Estudiants de Mataró (FAEM).

La diada començarà a les 10.30 h amb una concentració de gegants i gegantes de les escoles i instituts a la plaça de l´Ajuntament que aniran fins al nou Parc Central; a les 11.15 h arribaran el gegants i gegantes al parc on hi haurà ball i una xocolatada; a les 11.30 h hi haurà jocs creats i dinamitzats pels diferents centres educatius de la ciutat.

A les 12.30 h es farà la lectura del manifest sobre l’ensenyament públic. A partir de les 12.45 h els grups Rah-Mon Roma i Sopetes seran els encarregats de fer seguir la festa tot ballant.