La maduixa és la protagonista de les Jornades Gastronòmiques de primavera del Maresme

 

Fins al 2 de juny, el Maresme s’engalana de vermell per retre homenatge a un dels productes que, conjuntament amb el pèsol, atorga personalitat pròpia a l’horta de la comarca. Són les maduixes del Maresme i, ara, és el “Temps de maduixes”, les jornades gastronòmiques que apleguen productors, elaboradors i restauradors a l’entorn d’aquesta fruita de color vermell intens, textura carnosa, aroma inconfusible i autèntic gust de maduixa.

En aquesta edició participen establiments de dotze municipis del Maresme (Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Arenys de Mar, Calella, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Dalt, Santa Susanna i Vilassar de Dalt) que ofereixen menús i elaboracions alimentàries amb la maduixa com a ingredient principal. Ja sigui dolç o salat, la maduixa del Maresme aporta un toc especial a la taula i, com a mostra, els menús especials que han programat els restaurants i els establiments d’elaboració alimentària.

A més, s’han programat fires, mostres, mercats…. que podeu consultar en el programa Temps de maduixes. També hi trobareu receptes aportades per la pastisseria Campassol (Canet de Mar) i  el restaurant El Rebost del Bisbe (Calella), així com tot el llisat de productors de maduixes, especificant aquells que formen part del projecte Productes de la Terra Maresme. Aquest és un projecte impulsat per el Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona per donar visibilitat i suport al sector agroalimentari de la comarca i promoure la seva participació en mostres, fires i jornades gastronòmiques. Justament, la gastronomia maresmenca és un dels grans atractius de la comarca, per això, el Consorci de Turisme Costa de Barcelona Maresme impulsa, al llarg de l’any, diferents jornades gastronòmiques.