La maduixa pren el relleu del pèsol en les Jornades Gastronòmiques del Maresme

 

Del 21 d’abril al 29 de maig, el Maresme convida tothom a assaborir una de les seves icones gastronòmiques: la maduixa de la Vallalta. A l’entorn d’aquest producte, que arriba al seu màxim esplendor durant els mesos d’abril i maig, 12 municipis de la comarca organitzen fires, mostres i una àmplia oferta culinària en els seus restaurants, pastisseries i establiments alimentaris.

La dolçor i l’aroma intens de la maduixa del Maresme ha fet que aquesta fruita sigui reconeguda a la cuina tradicional i als fogons més innovadors. La seva utilització ha anat evolucionant i tant es pot trobar en postres com en entrants o en plats principals. El límit el posen la imaginació i la destressa de pastissers, xarcuters i cuiners.

Les Jornades Gastronòmiques que comencen el 21 d’abril i finalitzen el 29 de maig serviran per donar a conèixer els productes i els plats elaborats amb maduixes de la Vallalta. Hi participen 12  municipis: Teià, Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Arenys de Munt, Sant Pol de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Pineda de Mar i Vilassar de Mar.

Per tal de difondre les activitats i l’oferta dels establiments que hi participen, el Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal, a partir del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un fullet en el qual també es pot trobar el contacte directe amb els productors de maduixes de la Vallalta i 6 receptes aportades per: restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, El Taller del Dolç de Canet de Mar, el restaurant Xeflis de Cabrils, Gran Chef-Xarcuteria de Vilassar de Mar, Baladia restauració d’Argentona i Gastrobar Grana de Calella.Totes les receptes van acompanyades d’una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella.

Podeu accedir al fullet digital de les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta, clicant sobre la imatge: