La taxa d’atur al Maresme baixa del 10%

Per primera vegada des del període anterior a la crisi de 2008, el Maresme registra una taxa d’atur inferior al 10% acostant-se a a la provicial i a la catalana. El Report d’Atur del mes de març elaborat per l’Observatori de desenvolupament local del Consell Comarcal també mostra que la taxa d’atur només supera aquest llindar en 6 dels 30 municipis del Maresme.

Les darreres dades indiquen que a la comarca hi ha 21.594 persones inscrites a les oficines d’ocupació com a aturades. Són 257 menys que el mes de febrer i 9.127 menys que l’any passat. En termes percentuals, la desocupació ha baixat intermensualment un 1,18% i interanualment un 7,03%.

La reducció de l’atur en comparació amb el mes de febrer s’ha donat en tots els grups d’edat, a excepció del de les persones d’entre 16 i 24 anys que registra un increment de 64 persones, i en tots els sectors econòmics, tret de l’agricultura, sent la construcció el sector on percentualment ha baixat més la desocupació. També augmenta el nombre de persones aturades entre el col·lectiu registrat com a Sense ocupació anterior (SOA).

Com és habitual, el comportament dels 30 municipis maresmencs és desigual. El descens de l’atur s’ha comptabilitzat en 21 d’ells i ha incrementat en els altres 9.

Pel que fa a la taxa d’atur agafa una forquilla d’entre els 4,84% de Tiana i el 14,46% de Pineda de Mar. Superen la taxa comarcal (9,99%) 6 municipis: Calella, Malgrat de Mar, Mataró, Pineda de Mar, Premià de Mar i Tordera.

Podeu ampliar aquesta informació consultant el Report d’Atur del mes de març: