La Universitat Ramon Llull i l’Ajuntament es plantegen crear una escola d’estiu a Arenys

La Universitat d’Estiu Ramon Llull i la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Arenys de Mar han obert aquest matí les jornades A l’altra banda del temps: jornades sobre mort i cultura. La presentació ha anat a càrrec de la rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas, i del regidor de Cultura, Estanis Garcia, que s’han mostrat molt satisfets per l’interès que ha despertat la iniciativa. Vint-i-cinc persones seguiran avui i demà aquestes jornades dedicades a la cultura de la mort.

De fet, davant de l’èxit de la proposta, la Universitat d’Estiu Ramon Llull i la regidoria de Cultura s’han engrescat amb la idea de donar continuïtat a la iniciativa i crear una escola d’estiu a Arenys de Mar. El regidor de Cultura, Estanis Garcia, ha explicat que pròximament es reuniran per parlar-ne amb la rectora de la universitat. La idea inicial és confeccionar cada any unes jornades dedicades a temàtiques diferents, que es programarien durant els mesos de juliol i agost. En tot cas, els detalls els hauran d’anar concretant durant l’any.

Sessions teòriques i visites comentades

Pel que fa a les jornades que acull el Calisay aquests dies, a més de cinc sessions teòriques, la proposta inclou la visita comentada al cementiri de Sinera i a l’església de Santa Maria d’Arenys de Mar, que es farà demà. Entre els ponents de les jornades, destaca la participació del conegut psiquiatre Joan Corbella que, juntament amb Esther Giménez-Salinas, rectora de la Universitat Ramon Llull, parlarà de l’eutanàsia i el suicidi.

La cultura de la mort: un universal, El procés de morir, La mort: entre el refús i la necrofília i El dret i la mort són els títols de les altres quatre sessions incloses a les jornades. Per veure el programa complert cliqueu aquí. Les xerrades han començat aquest matí a les 9:30 hores i s’acabaran demà a les sis de la tarda. La coordinadora del curs és Sílvia Coll-Vinent, professora de la facultat de Filosofia de Catalunya.