Les Jornades gastronòmiques del peix i el marisc del Maresme arriben a 14 municipis

 

L’olor de mar envaeix les cuines dels 54 restaurants de la comarca que participen a les Jornades gastronòmiques del peix i el marisc del Maresme. Fins el 26 de juliol, aquests establiments ofereixen plats i menús mariners que ens traslladen directament a l’època estival.

Aquest és el quart any que el Maresme reivindica la seva tradició marinera amb unes Jornades gastronòmiques que posen en valor la qualitat dels productes que extreiem del mar. A l’edició 2015, hi participen 54 restaurants ubicats a 14 municipis: Arenys de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Malgrat de Mar, Mataró, Montga, Pineda de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Dalt.  

 

Tant el president del Consell Comarcal i del Consorci de Turisme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, com del Gremi d’Hostaleria, Josep Civit, han destacat la bona salut de la que gaudeixen les jornades gastronòmiques al Maresme i la necessitat de mantenir-les com a forma de promocionar els nostres productes de proximitat i la qualitat dels nostres restaurants. A la presentació van assistir-hi diferents consellers i conselleres comarcals: Neus Serra, Blanca Arbell, Alfons Molons i l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors.

Per promocionar aquestes jornades gastronòmiques, el Consorci de Turisme, conjuntament amb Productes de la Terra Maresme han editat un opuscle que recull els menús mariners que ofereixen els establiments participants, així com tota una sèrie de visites turístiques que es poden realitzar a cada municipi. També inclou 5 receptes gentilesa dels restaurants Can Lluís de Vilassar de Dalt, La Paella de Can Manolo d’Arenys de Mar, Bei Pepe de Malgrat de Mar, el Nou-Cents de Mataró i Sake Tasca Japonesa de Canet de Mar. Les receptes van acompanyades d’una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella feta per l’enòleg Jordi Pujolràs.

 

L’opuscle, es pot trobar als establiments participants, a les dependències municipals i oficines de turisme. També es pot descarregar clicant sobre la imatge: