Les platges de Mataró compten fins al setembre amb serveis de vigilància i neteja

Les platges de Mataró disposen dels serveis estivals de vigilància i neteja per tal que els ciutadans puguin gaudir del litoral en òptimes condicions. Així, de manera progressiva des del passat mes de maig, s´han anat incorporant el conjunt de serveis de la zona litoral que estaran operatius fins al setembre.


Enguany es disposaran rètols indicatius per advertir els banyistes de les zones on no existeixen determinats serveis. Així, a la platja de Sant Simó, a partir del punt conegut popularment com el Búnquer, no hi ha serveis de dutxes, ni de socorrisme i vigilància permanents. A més a les dues platges de ponent del Port, la Caleta i Pequín, tampoc hi ha servei de vigilància permanent. A la platja de Pequín no és permès el bany ja que és lloc d´entrada i sortida d´embarcacions.

La Policia Local va establir al maig el dispositiu especial de vigilància i assistència a la zona de platges. Aquest dispositiu compta amb dos efectius de dilluns a divendres i tres durant el cap de setmana. Els agents patrullen en bicicleta i el servei especial s´allargarà fins al setembre.

Vigilància i socorrisme

Pel que fa als serveis permanents de vigilància i socorrisme als banyistes, enguany s´ha establert un dispositiu de 18 efectius distribuïts entre els llocs de socors i les torres i cadires de vigilància. Els punts de socors s´han ubicat en un mòdul instal·lat a les proximitats de l´espigó del Port i a la platja del Callao. Pel que fa als llocs de vigilància, s´han establert dues torres i quatre cadires.

El dispositiu es reforça amb tres embarcacions, una de gran capacitat tipus màgnum i dues tipus zòdiac. A més, a la platja del Callao es disposa d´una cadira d´accés de minusvàlids a la sorra. L´horari dels serveis de vigilància i socorrisme s´ha establert de 10 a 19 hores i estarà en funcionament fins al 14 de setembre.

Neteja

El servei especial de neteja de platges per la temporada estiuenca va començar el passat 1 de juny. Cada nit un vehicle especial recolzat per personal a peu es dedica a netejar la sorra.

A les platges de Mataró s´han ubicat papereres cada 50 metres, que són buidades cada dia.

Pel que fa a dutxes, les platges del Callao i Sant Simó compten amb deu dutxes. L´accés a les dutxes a la platja del Callao es facilita amb tres passarel·les de fusta. En aquestes dues platges s´han ubicat quatre guinguetes d´entrepans i begudes i una de gelats.

La platja del Varador, afectada pels treballs de construcció del nou passeig Marítim, no disposarà dels serveis de dutxes i de guinguetes fins que les obres hagin finalitzat.

Zona exclusiva de bany

L´espai destinat exclusivament al bany s´ha establert a dos-cents metres de la línia de platja entre el Port de Mataró i el Búnquer de la platja de Sant Simó. En aquest espai, que té una llargària de 1.800 metres, no poden circular les embarcacions i per delimitar-ho s´han posat balisses.