m1tv estrena “Nosaltres els maresmencs”, una road-movie inèdita que gira a l’entorn de l’existència o no del Maresme

El periodista Albert Calls viatja de Montgat a Calella recollint les opinions de 27 personatges

Nosaltres els maresmencs és una minisèrie de tres episodis que es pregunta en veu alta sobre l’existència del Maresme, una qüestió a la que responen 27 personatges dels àmbits de la cultura, la història, la comunicació i la política. La sèrie, que compta amb el suport del Consell Comarcal del Maresme, s’emetrà per m1tv els dies 28, 29 i 30 de març a les 22.30h i es presentarà en societat el dimecres 23 de març.


 

El centre cultural Can Lleonart d’Alella és l’escenari triat per presentar públicament Nosaltres els maresmencs, una ambiciosa producció televisiva d’m1tv, la televisió local de Mataró i el Maresme. La sèrie, produïda per Clack i Claraboia, compta amb el suport del Consell Comarcal del Maresme. L’acte de presentació, en el qual participaran -entre d’altres, el president del CCM Josep Jo i el vicepresident 2n i alcalde d’Alella Andreu Francisco– tindrà lloc el dimecres 23 de març a les 20.30h.
 
“Nosaltres, els maresmencs” és una road-movie de Montgat a Calella que es pregunta en veu alta sobre l´existència de la comarca del Maresme. No és una enquesta, sinó que parteix del convenciment del polifacètic periodista i activista cultural Albert Calls -cabrerenc però maresmenc universal – que el Maresme no és una entelèquia o que, si més no, després de la represa democràtica, el Maresme va existir en el mapa mental de la gent de la cultura i la comunicació.

El projecte consta de tres episodis d’una hora de durada cadascun i s’emetrà per m1tv l´última setmana de març: dilluns (28 de març), dimarts (29 de març) i dimecres (30 de març) a les 22.30h. El colofó de l´últim episodi serà una edició extraordinària del debat Pantalla Oberta dedicada a “Nosaltres els maresmencs”.

En els 180 minuts de la sèrie s’entrevisten fins a 27 personalitats de l’àmbit de la cultura, la història, la comunicació i la política, tots vinculats amb les peripècies vitals d’Albert Calls. Reflexions i crítiques sobre la cultura i la política, des d’un punt de vista casolà, fresc, divertit, i amb ànim d´atiar la discussió el Maresme i la seva gent.

El rodatge de la minisèrie va realitzar-se en temps real el mes de setembre passat de forma semblant al que es veurà en pantalla. Durant el rodatge els protagonistes del treball, Albert Calls i Eloi Aymerich (periodista i productor) i l’equip tècnic van anar a peu, en tren, en cotxes, en vaixell i en autobús per recórrer el Maresme de punta a punta.

CALENDARI

  • Dimecres 23 de març a les 20.30h: a can Lleonart (Alella), es presentarà i s´estrenarà aquest novedós projecte audiovisual en un acte públic, on s’oferirà als assistents vi d’Alella i coquetes d’Arenys de la Pastisseria Marfil d’aquesta població.
  • Dilluns 28 de març a les 22.30h: emissió per m1tv del primer capítol.
  • Dimarts 29 de març a les 22.30h: emissió per m1tv del segon capítol.
  • Dimecres 30 de març a les 22.30h: emissió per m1tv del tercer capítol. A continuació, debat sobre “Nosaltres els maresmencs”.