Marc i Martina, els noms que més agraden al Maresme

 

El Maresme segueix la tendència catalana i els “Marc” i les “Martina” estan de moda. Amb escreix, són els noms que més es posen a nadons. Les dades, analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, indiquen que el 6% dels nens nascuts al Maresme el 2015 es van registrar com a “Marc” i el 5% de les nenes com a “Martina”.

Enrera ha quedat la dita que “de Joans, Joseps i ases n’hi ha a totes les cases”. Aquests noms tradicionals entre els nens catalans han retrocedit a favor dels Marc, Martí, Àlex o Nil que són els 4 noms que més es van posar al Maresme durant 2015. Completen la llista dels deu primers: Nil, Leo , Arnau, Èric, Pau, Pol i Aleix. En canvi, Jordi ocupa el lloc 18 i Joan el 34. Els “Josep” no apareixen entre els 50 principals noms de nadons masculins.

“Marc” ja porta anys encapçalant la llista dels noms més posats als nens (a nivell de Catalunya encapçala la llista des de 1997 i tot i que ha retrocedit encara manté distàncies amb el segon: Àlex). En el cas del Maresme és més curta, Marc es va posar a 60 nens; Martí a 50 i Àlex a 46.

Pel que fa a nenes,  “Martina” va entrar amb força a Catalunya al 2003 i ha anat superant posicions de manera que ha ocupat el primer lloc el 2010, el 2011, el 2013 i el 2015, any en el qual també ha encapçalat la llista al Maresme amb 44 nenes. A la nostra comarca, la segona posició la comparteixen Aina, Carla i Júlia amb 34. Segueix Laia amb 33 i novament un empat a tres entre Emma, Lucía i Noa que han estat posats a 32 nenes. El tradicional “Maria” ocupa el onzé lloc.

Podeu ampliar aquesta informació consultant la següent infografia interactiva: