Nou govern al Consell Comarcal del Maresme: CiU, PSC i ERC

 
Canvi de govern al Consell Comarcal del Maresme. Després del trencament del pacte entre Convergència i Unió (CiU) i el Partit Polular (PP), avui s’ha oficialitzat l’entrada al govern del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Els dirigents comarcals de CDC, Joan Morell; UDC, Guillem Aresté; PSC, Xavier Amor i ERC, Blanca Arbell han signat el Pacte de Govern pel que resta de mandat i “amb voluntat de continuïtat més enllà de 2015“. Els responsables comarcals dels partits han estat acompanyats del President del CCM Miquel Àngel Martínez i Camarasa.

Les quatre forces polítiques han coincidit a destacar que l’acord signat enforteix el Consell Comarcal perquè incorpora al govern al 75% dels consellers i conselleres. Han manifestat que tots els partits han fet concessions en ares a formalitzar un pacte “ampli i de consens” que contribuirà a “donar un millor servei als municipis i als ciutadans del Maresme” en uns moments en què el ciutadà demana “estabilitat a les administracions“.

El nou acord polític representarà canvis organitzatius que es formalitzaran en el Ple que el CCM celebrarà el 21 de gener. El nou Cartipàs comarcal quedarà de la següent manera:

  • President: Miquel Àngel Martínez i Camarasa (CDC)
  • Vicepresidència 1ª: Maria Isabel Ferreras i Cano (UDC)
  • Vicepresidència 2ª: Maria Dolors Agüera i Martín (PSC)
  • Vicepresidència 3ª: Andreu Francisco i Roger (ERC)

CONSELLERIES DELEGADES:

  • Benestar Social i Educació: Consellera: Neus Serra i Bosch (CDC) // assessora: Cristina Xatart i Alsina
  • Cooperació Municipal i Planificació: Conseller: Alfons Molons i Antiu (CDC) // assessora: Susanna Romero i Soriano
  • Medi Ambient: Conseller: Antoni Valls i Pou (UDC) // asssessora: Laura Martínez i Portell
  • Promoció Econòmica: Santiago Fontbona i Arbòs (PSC) // assessor: Javier Sandoval i Carrillo
  • Joventut, Cultura, Salut i Consum: Blanca Arbell i Brugarola (ERC)

Gerent: Ramon Llastarry i Canadell

Podeu consultar el contingut de l’Acord Polític dels Grups Comarcals de Convergència i Unió (CiU), Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) per la Governabilitat al Consell Comarcal del Maresme fins la finalització de l’actual mandat: