Nova línia de préstecs per finançar projectes d’economia verda i circular

L’Institut Català de Finances (ICF), amb la col·laboració tècnica del Departament de Territori i Sostenibilitat, posa en marxa una nova línia de préstecs encaminats a finançar projectes d’economia verda i circular.

 

Aquesta línia de préstecs, anomenada «ICF EcoVerda», té per objectiu facilitar el desenvolupament d’actuacions compromeses amb el medi ambient i fomentar l’ús de materials i productes que es mantinguin el major temps possible dins l’economia a través de la seva reutilització, reparació, reciclatge o remanufactura. Aquestes propietats permetrien reduir la generació de residus i l’extracció de matèries primeres.
La nova línia de finançament va adreçada a empreses i entitats, tant públiques com privades, amb préstecs d’entre 500.000 i 10 milions d’euros, amb finançaments fins al 100 %. Els terminis podran ser d’un màxim de 20 anys per als sol·licitants privats i de 30 per als públics.
La iniciativa s’emmarca en el compromís de les institucions per un nou model econòmic que contempli de manera prioritària l’estalvi energètic, la sostenibilitat i el reaprofitament de residus.
Per a més informació, CLIQUEU AQUÍ