Presentació de l’estudi de varietats locals d’horta del Maresme

El Consell Comarcal, a través del programa Productes de la Terra Maresme, ha impulsat aquest estudi per tal de detectar aquelles varietats típiques o tradicionals de productes d’horta que s’han deixat de conrear o que es cultiven en molt poca proporció i que, per les seves característiques, podrien ser recuperades dins de l’actual productivitat agrària maresmenca. L’estudi es presentarà a la Sala de Plens del Consell Comarcal el dijous 9 d’abril a les 17:15h. 

La pèrdua de la diversitat biològica en els darrers anys és un fet constatable que no només afecta a les espècies animals i vegetals salvatges, també molt especialment a les que l´home ha utilitzat per a proveir-se d´aliments. Al Maresme la pressió urbanística ha fet que el nombre de pagesos s´hagi vist molt reduït des de fa anys. A la vegada, la introducció de varietats híbrides de productes d´horta ha comportat que altres varietats que tradicionalment s’havien conreat s´hagin anat perdent progressivament. Per aquest motiu, el Consell Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona, en el marc del programa “Productes de la Terra Maresme”, han impulsat l´Estudi de varietats locals d´horta del Maresme”.

L’empresa que ha realitzat el treball de camp ha estat l’Era, espai de recursos agroecològics.

PROGRAMA DE L´ACTE:

  •  Benvinguda i presentació a càrrec de Miquel Àngel Martínez i Camarasa, president del Consell Comarcal i de Santi Fontbona, Conseller Delegat de Promoció Econòmica
  •  Presentació de “l´Estudi de varietats locals d´horta del Maresme”, a càrrec de Xènia Torras, responsable de l´estudi i membre de l´associació l´ERA Espai de Recursos Agroecològics.
  •  Precs i preguntes
  •  Conclusions i tancament de l´acte

Formulari d’inscripció per assistir a l’acte, CLIQUEU AQUÍ

Data: 2015-04-09