Presentació del marc de col·laboració amb el banc de llavors del Vallès Oriental

 

El Consell Comarcal presentarà dimarts, 19 d’abril, el projecte d’establir un marc de col·laboració amb el banc de llavors del Vallès Oriental per tal de recuperar varietats autòctones d’horta del Maresme. El projecte dóna continuïtat a l’estudi de camp que es va fer l’any passat i que va servir per detectar 80 varietats hortícoles amb enraigament cultural a la comarca. A la prospecció es va detectar que de 45 d’aquestes varietats es disposa de llavors viables per al seu conreu.

El Consell Comarcal, a través del projecte “Productes de la Terra”, vol treballar conjuntament amb la pagesia maresmenca per evitar que aquestes varietats locals de la nostra horta acabin desapareixent completament. És per això que, dins les accions de recuperació i promoció, ha arribat a un acord amb el Banc de llavors del Vallès Oriental per facilitar la conservació i reproducció d’aquestes llavors.

El Banc de llavors del Vallès Oriental ja porta anys dinamitzant amb èxit la recuperació i difusió de les varietats de la comarca, algunes de les quals són compartides amb el Maresme. 

A l’acte que es farà a l’ Hotel Vila Arenys (Riera Bisbe Pol, 89 Arenys de Mar) participaran productors, gastrònoms i gestors del Banc de llavors VO per explicar la seva experiència:

  • Jordi Puig, membre de l´ Associació de Llavors Orientals i Dr. en ciències ambientals
  • Pep Salsetes, expert en gastronomia local
  • Quino Ortí, Productor de varietats locals del Vallès Oriental
  • Carme Garrido, Tècnica del Consell Comarcal del Vallès Oriental

Presentarà i moderarà l’acte Alicia Rodriguez Luna, Consellera de l´Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Maresme.

Es tancarà amb una degustació de plats elaborats amb varietats locals del Vallès Oriental i el Maresme a càrrec dels cuiners del col·lectiu Cuina VO.

Data: 2016-04-19

Lloc: Hotel Vila Arenys

Adreça: Riera Bisbe Pol 89 d’Arenys de Mar