Puja l’atur al Maresme per l’increment de la desocupació en el sector serveis i en el col·lectiu SOA

 

El Maresme, igual que la província i el conjunt de Catalunya, ha començat l’any amb un repunt de l’atur. Les xifres oficials de desocupació apunten que durant el mes de gener s’han quedat sense feina 368 persones, fet que ha fet pujar a 25.630 el total de persones registrades com a demandants d’ocupació. L’anàlisi fet per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme mostra que aquest increment s’ha concentrat en el sector serveis i en el col·lectiu de persones sense ocupació anterior (SOA).

Del total de persones aturades al Maresme, 14.702 són dones i 10.928 homes. L’increment intermensual ha afectat els dos sexes, si bé amb una incidència major entre el col·lectiu femení. 

La radiografia sectorial indica una important concentració de les persones sense feina en el sector serveis (el 71%) i és justament en aquest sector i en el de persones sense ocupació anterior (SOA) on s’ha aplegat l’increment mensual de l’atur. En concret, el sector serveis ha registrat un increment del 2,40% i el SOA ha contabilitzat un augment del 2,98%. En canvi, l’agricultura, la indústria i la construcció han registrat baixades que oscil.len entre el 0,17% (indústria) i el 3,73% (construcció). El descens a l’agricultura ha arribat al 3,38%.

A l’àmbit municipal, només 6 poblacions han comptabilitzat una reducció en la llista de persones aturades. Són: Cabrera de Mar, Cabrils, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta i Tiana. El Masnou no ha experimentat cap variació respecte al mes anterior. La comparativa interanual és força més positiva invertint-se els termes. Dels 30 municipis de la comarca, només 7 registren un increment de la desocupació (Arenys de Mar, Caldes d’Estrac, Montgat, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna i Tordera). 

Podeu ampliar aquesta informació consultant la següent infografia interactiva elaborada per l’Obsesrvatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme.