Reconeixement a 3 productores i elaboradores agroalimentàries del Maresme

La Diputació de Barcelona ha aprofitat el marc del Fòrum Gastronòmic, que se celebra a Barcelona fins avuu, per retre homenatge a les empresàries, productores i elaboradores del sector primari i, en especial, a les vinculades als productes singulars. 3 empresàries que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme han rebut aquest reconeixement que vol visibilitzar el paper de la dona i la seva contribució a la conservació i manteniment del patrimoni agroalimentari, a la biodiversitat i a la sostenibilitat.

Han rebut aquest reconeixement Serena Cantieri. (El Desig Pastissers – Canet de Mar), Cristina Martorell (Melmelària – Tiana) i Mª Rosa Roige Adell (Horta Moragas – Arenys de Mar). 3 empresàries agroalimentàries que treballen productes diferents, però que tenen com a nexe comú la constància, l’esperit de millora i la seva dedicació sense fissures a la seva professió.

Serena Cantieri és l’ànima creativa de “El desig pastissers”, una pastisseria tradicional i creativa a mida de Canet de Mar. Està especialitzada en dietes especials i ofereix pastisseria vegana, sense gluten, sense sucre,… que té com a base farines i productes de proximitat i de màxima qualitat.

Cristina Martorell és una emprenedora que ha fet de la seva passió la seva professió. L’any 2013 va crear a Tiana “Melmelària”, una factoria  que elabora melmelades artesanes a partir de productes de temporada i quilòmetre 0. La seva gamma de productes ha anat creixent i actualment ofereix una setantena de varietats de melmelades i de chutneys. Bona part dels productes que utilitza en les seves elaboracions les obté del seu propi hort.

Mª Rosa Roigé porta 47 anys fent de pagesa i en fa 12 que és la titular de l’Horta Moragas, una . explotació que ven directament els seus productes al mercat d’Arenys de Mar. A més des productes típicament hortícoles, conreen productes singulars del Maresme com el pèsol del Maresme i la mongeta del ganxet

La consellera de Desenvolupament Econòmic del Consell Comarcal del Maresme, Noemí Llorens -qui conjuntament amb la diputada de Turisme de la Diputació de Barcelona , Abigail Garrido, i altres autoritats va lliurar els diplomes a la cinquantena de dones homenatjades- va destacar “La visió,  l’emprenta i els valors que la dona aporta a la cadena alimentària. Una feina que no sempre té reconeixement públic, però que es nota en els productes que ens ofereixen”. En aquest sentit, va afegir que Serena Cantieri, Cristina Martorell i Mª Rosa Roigé “són un exemple a seguir”.

Presència maresmenca al Fòrum Gastronòmic

Les empreses agroalimentàries que formen part de la Xarxa de Productes de la Terra Maresme destaquen per la seva constant innovació, tal com han reflectit els premis Innofòrum que ha premiat els xurros de moniato elaborats per COC & Delicatessen.

En aquesta edició del Fòrum Gastronòmic, 4 empreses agroalimentaries del Maresme han donat a conèixer els seus productes. A més de Coc & Delicatessen, hi tenen estand Marmitus.La cuina de la iaia (Argentona), Forn de Pa Can Puig (Arenys de Munt) i El Rebost del Maresme -Radi & Molí de Pomerí (Premià de Mar).

GALERIA D’IMATGES