Rècord de municipis a les jornades gastronòmiques del bolet del Maresme

 

Els bolets desperten passió a la comarca. Any rera any augmenta el nombre de municipis i d’establiments alimentaris que se sumen a les jornades gastronòmiques amb la presentació de menús especials i l’organització de fires, mostres, xerrades… i altres esdeveniments vinculats al món boletaire. De fet, al Maresme tenim catalogades més de 700 espècies de bolets.

El 70% dels municipis de la comarca participen aquest any a les jornades gastronòmiques del bolet del Maresme. Entre el 25 d’octubre i el 30 de novembre, se succeiran les fires, mercats, exposicions, passejades pel bosc i… menús gastronòmics. En aquesta edició hi participen 21 municipis i un centenar de restaurants, establiments de menjar cuinat i pastisseries que presenten plats i menús especials amb el bolet com a protagonista principal.

El president del Consorci de Turisme, Jaume Borrell, i el president dels Amics dels Bolets de Vilassar de Dalt, Manuel Monjonell, han fet la presentació pública d’aquesta edició de les Jornades Gastronòmiques i del conjunt d’activitats que s’hi han organitzant. Monjonell també ha avançat que l’any vinent se celebrarà al Maresme la trobada estatal de micòlegs.

Els municipis participants són: Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Calella, Canet de Mar, Dosrius, Malgrat de Mar, Premià de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tordera, Vilassar de Mar, Pineda de Mar, Arenys de Munt, Mataró, Vilassar de Dalt i Sant Andreu de Llavaneres.

Per donar a conèixer les propostes aportades per cada municipi a aquestes jornades, el Consorci de Turisme ha editat un opuscle que es distribuirà principalment a partir de les oficines municipals, les oficines de turisme i els establiments participants. El fullet també inclou receptes i el seu consell d’harmonia amb vins de la DO Alella. Aquestes receptes han estat facilitades pel restaurant El Mirador de l’Alba (Cabrera de Mar), restaurant 6Q (Canet de Mar), Masia Can Carreras (Can Massuet-Dosrius), La Palma (Teià), Botavara (Vilassar de Mar), Casa Juan (Vilassar de Mar) i Gran Sol (Sant Pol de Mar).

Us podeu descarregar l’opuscle, clicant sobre la imatge: