Serveis, agricultura i col·lectiu SOA tornen a fer pujar l’atur al Maresme

 

Per quart mes consecutiu, l’atur ha tornat a pujar al Maresme. Les dades analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, xifren en 458 les persones que durant el mes de novembre s’han incorporat  al col·lectiu de demandants de feina. Aquest increment de l’atur ha afectat a 20 dels 30 municipis de la comarca.

Els darrers increments de l’atur al Maresme xifren en 29.776 les persones inscrites als serveis d’ocupació com a demandants de feina. L’augment del darrer mes ha estat de l’1,56%, un percentatge que supera l’1% d’increment en el territori català i el 0,24% registrat en el conjunt de la província de Barcelona. Tot i això, la comparativa interanual ens indica que tenim un 10,50% d’atur menys que el 2015.

L’increment de la desocupació ha afectat tots els grups d’edat, exceptuant el de majors de 55 anys que ha tancat el mes amb un lleuger descens.

L’anàlisi per sectors econòmics, torna a situar els serveis, l’agricultura i el col·lectiu SOA (Sense ocupació anterior) com els grups d’increment de la desocupació. En canvi, sembla que la indústria i la construció mantenen una certa recuperació dels llocs de feina. Els dos sectors han disminuït l’atur durant el passat mes i, en la comparativa interanual,  són els que mostren uns percentatges de reducció de la desocupació majors. En concret, a la construcció hi ha un 17,98% menys d’atur i a la indústria un 14,99%.

La desocupació, dins l’àmbit municipal, ha tingut un comportament desigual. Alella i Caldes d’Estrac no han registrat moviments; en 8 municipis s’han comptabilitzat descensos (Arenys de Munt, Argentona, Cabrils, Mataró, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar i Sant Cebrià de Vallalta); i els 20 restants han sumat població a l’atur. 

La comparativa interanual és més homogènia. Només Sant Iscle de Vallalta i Santa Susanna presenten un lleuger increment a l’atur respecte a 2015. Aquests, conjuntament amb Pineda de Mar, són els 3 municipis del Maresme amb una taxa d’atur més elevada. Superen amb escreix el 14,95% de la comarca.

Podeu ampliar aquesta informació consultalt la infografia interactiva del Report d’Atur del Maresme:

També podeu accedir a les dades en excel CLICANT AQUÍ