Taller de conservació de llavor i elaboració de planter

Taller de conservació de llavor i elaboració de planter

OBERT A TOTHOM i GRATUÏT!


Jornada enfocada a descobrir tècniques, pràctiques i sistemes per conservar les llavors i fer-ne planter amb l’objectiu d’empoderar els productors i els hortolans afeccionats per tal d’incrementar l’autosuficiència productiva i aprofundir en la conservació de varietats locals.

Jornada enfocada a descobrir tècniques, pràctiques i sistemes per conservar les llavors i fer-ne planter amb l’objectiu d’apoderar els productors i els hortolans afeccionats per tal l’incrementar l’autosuficiència productiva i aprofundir en la conservació de varietats locals.


L’objectiu de la jornada es conèixer quins són els principals factors que afecten la conservació de les varietats locals d’horta i entendre perquè han estat menystingudes en front a les varietats comercials, generar coneixement en relació a la conservació de les llavors i material vegetal així com a la producció de planter amb l’objectiu de poder tancar el cicle vital d’aquestes varietats locals. A més, s’aprofundirà en la descoberta d’iniciatives de conservació de la biodiversitat cultivada i com col·laborar.


Programa (Cliqueu aquí per consultar-lo complet)


   • 09.00 – 10.45h

    La biodiversitat cultivada, problemàtiques de la conservació i gestió. Bases teòriques de la conservació de varietats locals. Selecció, reproducció i conservació de varietats locals. Com realitzar el planter i seleccionar els millors substrats

    per a fer-lo.

  • 10.45 – 11.10h Pausa

  • 11.00 – 13.00h

    Reconeixement de llavors. Pràctiques d’extracció. Identificació i criteris d’elecció de substrats per fer planter. Elaboració de planter.


Lloc de realització


Fundació Emys

Ctra. Sta. Coloma de Farners, km 21

17421 – RIUDARENES


Materials


Material a càrrec de l’alumnat: envasos per fer planter. Des de la Fundació en donem de mostra de biodegradable i de plàstic però per fer uns 15-20 planters. Si en voleu fer més llavors si que cal que porteu els envasos vosaltres.


Inscripció
La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament a través de la Fundació Emys: http://www.fundacioemys.org/experiencies 


Per a més informació podeu contactar amb la Sra. Montse Casalprim (Tel. 972 164 957 – mcasalprim@fundacioemys.org)