Anar a la plana de números del butlletí

Número 3 - gener 2019
Info IGUALTAT
GENER 2019

Objectius

Formació en pensions

Analitzar la regulació de l´actual sistema de pensiones públiques des d´una perspectiva de gènere, per tal d'evidenciar si existeix un impacte negatiu en matèria de gènere quant al seu gaudiment. Conèixer la dinàmica de la pensió de jubilació

Contingut La sessió formativa es dividirà en dues parts. En una primera exposició es parlarà sobre el "Present i futur de les pensions públiques des d'una perspectiva de gènere", a càrrec del Miquel Arenas (Prof. DTSS de la UPF i advocat del Col·lectiu Ronda de BCN). En el marc d'aquesta intervenció s´explicarà l´impacte advers de gènere, que es produeix en el sistema públic de pensions. Es repassarà l´impacte de les diferents reformes legals en matèria de pensions, les estadístiques existents interpretades des d´una perspectiva de gènere, tot indicant exemples concrets per demostrar el biaix de gènere existent en la regulació legal. En la segona exposició s´analitzarà l´actual regulació de la pensió de jubilació a càrrec de l´Anna Huertos (Prof. DTSS de la UPF i advocada del Col·lectiu Ronda). Públic Referents serveis socials / igualtat dels municipis de la comarca. Associacions de dones de la comarca. Treballadores i treballadors públics Modalitat presencial Dates: Divendres, 15 de febrer Hores De 10h a 12h Lloc Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme (Plaça Miquel Biada, 1 de Mataró) Població Mataró Dates d'inscripció 2019-01-09 Data fi d'inscripció 2019-02-14 Nombre de places limitat Com s'ha de fer la inscripció

Emplenant AQUEST FORMULARI

Cost gratuït Contacte Per ampliar informació sobre aquesta formació podeu contactar amb SIAD Maresme (ignasi.areal@ccmaresme.cat) Organitzen i col·laboren:

Logo nou Consell Comarcal del Maresme

atur maresme

2018 ha estat positiu per al Maresme pel que fa a reducció de l'atur i, especialment dins el col·lectiu masculí. Segons el seguiment que realitza l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, la llista de demandants d'ocupació s'ha reduït el darrer any de 1.828 persones, el 60% de les quals són homes.

població maresme

La xifra oficial de població del Maresme és de 447.824 habitants. La comarca ha guanyat el darrer any 3.778 veïns i veïnes i només un municipi, Teià, ha perdut població. L'anàlisi demogràfic fet per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme indica que som una comarca amb una població força equilibrada entre dones i homes i que mantenim un ritme de creixement superior a la mitjana catalana

L´activitat Grup de Dones de Microcrèdits Any 2018 consisteix en una col·laboració entre el Consell Comarcal del Maresme i l´associació Dones pel Futur.

MICROCREDITS

El Consell Comarcal del Maresme dona suport al projecte CONFIA microcrèdits solidaris adreçat a dones en situació de vulnerabilitat. Aquest projecte preten apoderar a les dones perquè pugui inserir-se laboralment mitjançant la formació, l'atorgament de m icrocrèdits i l'acompanyament.
A la comarca del Maresme es van organitzar diferents diferents edicions d'aquest projecte.


Ell Consell Comarcal va signar un conveni   de col·laboració amb l'associació Dones pel futur, presedida per la Núria Viñas.
En el marc del projecte, es van dur a terme diferents activitats: tallers formatius com el taller Gira Mujeres, networking, mentories, exposicions, fires, etc.
Els grups estan sempre oberts, al grup de Mataró, es pot realitzar la inscripció AQUÍ

imatge de rebota rebota y en tu cara explota

El Teatre La Massa de Vilassar de Dalt acull el proper 8 de febrer la representació de "Rebota, rebota y en tu cara explota", una contundent denúncia contra la violència que pateixen les dones. És un espectacle dur no recomanat per a menors de 14 anys que anirà seguit d'un col·loqui.

Data: Dijous, 24 de gener de 2019

Moraes - Imatge inexistent

Milene Moraes és una arenyenca d’origen brasiler que va aterrar a Catalunya l’any 2007.
Venia, com moltes altres persones emigrades, a estudiar (ella és licenciada en Filologia Anglesa i Portuguesa i té diplomatura de Dret), però un cop aquí, es va trobar amb moltes traves i dificultats per aconseguir el seu somni. De manera que es va limitar a estudiar el castellà i a buscar feina. La seva voluntat i persistència la van portar a aventurar-se per diferents camins de superació fins que es va sentir realitzada en el món de l’emprenedoria.

peu butlletí igualtat

Vull donar-me d'alta - Vull donar-me de baixa