El Consell Comarcal ofereix canguratge gratuït en 22 municipis maresmencs en el marc del programa Temps x Cures

Les famílies de 22 municipis de menys de 20.000 habitants que tenen conveniat amb el Consell Comarcal el programa Temps x Cures poden sol·licitar servei de canguratge a domicili. Aquest programa promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat té com a objectiu facilitar la conciliació de la vida laboral, familiar i personal a les famílies proporcionant un respir en el temps dedicat a les cures dels infants.

El Consell Comarcal, que gestiona l’aplicació de Temps x Cures en els municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme, ofereix 3 modalitats de canguratge: a domicili, en espais municipals i serveis, a petició dels ajuntaments, que complementen activitats que es desenvolupen en el municipi. El servei de canguratge, en els tres casos, és gratuït per a les famílies.

Canguratge a domicili

22 municipis del Maresme, 2 més que l’any passat, han signat conveni amb el Consell Comarcal per a la prestació del servei de canguratge a domicili aquest 2024. Es tracta d’Alella, Premiá de Dalt, Mongat, Tiana, Teià, Argentona, Cabrils, Òrrius, Sant Vicent de Montalt, Vilassar de Dalt, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Santa Susanna, Calella, Malgrat de Mar, Palafolls i Tordera.

Les famílies empadronades en aquests municipis poden sol·licitar aquest servei, que es presta de dilluns a divendres entre les 7:00h i les 21:00h, a través del web de Temps x Cures.

Canguratge fix en espais municipals

Aquest any el servei es presta en 3 municipis: Montgat, Calella i Caldes d’Estrac. En col·laboració amb els respectius ajuntaments s’oferten espais de lleure i cura d’infants que ajuden a alliberar temps a les famílies, i principalment a les dones, mentre la mainada està atesa per professionals qualificats. Podeu veure l’oferta de cada municipi, així com els requisits d’accés, en aquest apartat del web de Temps x Cures.

La novetat d’aquest any és la incorporació de Caldes d’Estrac que ofereix el servei de pati obert a l’escola Sagrada Família, a més d’activitats itinerants de lleure.