Inici Documents Info TempsXcures

L’Ajuntament de Montgat posa dos locals a disposició del programa Temps x Cures

L’Ajuntament de Montgat s’incorpora al programa Temps per Cures que ofereix el Consell Comarcal del Maresme posant a disposició del servei dos equipaments on poder prestar la línia de “canguratge en locals municipals”. Aquesta modalitat, conjuntament amb la de canguratge a domicili i cangur per a activitats, configura el servei que el Consell Comarcal ofereix als municipis de menys de 20.000 habitants per ajudar les famílies i, en especial les dones, en les tasques de cura familiar.

Les famílies de Montgat, que ja poden efectuar la sol·licitud d’aquest servei, tindran accés al servei de canguratge en 2 equipaments diferents:

  • A l’Escola d’Adults Timó (Camí Vell a Tiana 62) s’atendran els nadons de 0 a 3 anys de dilluns a dijous de 9:30h a 11:30h En aquest espai només es farà un torn i serà exclusiu per a assistents a l’escola Timó.
  • A l’Institut Thalassa (Avda. de la Unió 0) s’atendran els infants de 6 a 12 anys de dilluns a divendres de 16:15h a 20:30h. En aquest espai es faran 2 torns: De 16:15h a 18:30h i de 18:45h a 20:30h.

Cada infant podrà gaudir de, com a màxim, 4 torns a la setmana. Igual que en el servei de cangur a domicili, la demanda pot ser puntual o continuada. En aquest cas, la sol·licitud s’ha d’anar renovant mensualment. 

Es tracta d’un servei gratuït i d’accés universal, però en cas que la demanda sigui superior a les places ofertes, es prioritzaran les famílies que pertanyin als col·lectius que el programa Temps per Cures reconeix com a prioritaris i persones empadronades o que visquin al municipi de Montgat.

Temps per Cures és un programa promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a partir de la iniciativa “Corresponsables”, del Ministeri d’Igualtat.

Podeu ampliar aquesta informació al web de l’Ajuntament de Montgat

El Consell Comarcal ofereix servei de canguratge a domicili en els municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme

En el marc del programa Temps per Cures promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, el Consell Comarcal del Maresme ha activat un servei de canguratge en els municipis de menys de 20.000 habitants. En col·laboració amb els ajuntaments, s’ofereix un servei de cangur d’infants de 0 a 16 anys per ajudar -especialment les dones- en les tasques de cura familiar.

Aquest servei, sense cost econòmic per a les famílies, es planteja amb tres modalitats: canguratge en locals municipals, canguratge a domicilis i servei de cangur per a activitats.

Les persones que resideixin en algun dels 25 municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme i necessitin el servei de canguratge a domicili ja el poden sol·licitar. Només cal que facin arribar la seva petició enviant el formulari que trobaran en aquest espai amb una antelació mínima de 3 dies laborables.

Com el seu nom indica, la cura de l’infant o adolescent es fa en el domicili particular en horari comprés entre les 7 i les 21h.

El servei es pot utilitzar com a màxim 6 hores a la setmana que poden estar distribuïdes de dilluns a divendres en una, dues o tres actuacions setmanals.

Els canguratges poden ser puntuals o per cobrir una necessitat durant un període de temps més llarg. En aquest darrer cas, la sol·licitud s’ha de renovar mensualment.

El Consell Comarcal del Maresme traspassa prop de 425.000 euros a 17 municipis per a accions del programa Temps x cures

Temps x Cures és un programa promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a partir de la iniciativa de “Corresponsables”, del Ministeri d’Igualtat. El Consell Comarcal el gestiona en els 25 municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme.

Aquest programa ofereix serveis de cura puntual per a infants de 0 a 14 anys amb l’objectiu de descarregar les famílies, i en especial les dones, dels treballs de cura familiars i d’aquesta manera avançar en la corresponsabilitat pública.

El Consell Comarcal, que ja està treballant en l’ampliació de serveis per a l’any vinent, ha traspassat als ajuntaments una aportació econòmica per subvencionar les actuacions realitzades al llarg de 2021: casals per períodes no lectius, espais d’acollida fora de l’horari escolar, colònies, serveis de lleure, serveis de cura personal a domicili…..

En total, l’any passat es van prestar 41 serveis d’aquestes tipologies en 17 dels municipis que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Maresme (municipis de menys de 20.000 habitants). Van poder gaudir-hi 3.335 infants i se’n van beneficiar 2.315 famílies.

Després de fer una avaluació dels serveis prestats, el Consell Comarcal ha repartit 422.539,08 euros entre aquests municipis en concepte de subvenció.

En concret, han rebut ajut econòmic del programa Temps x Cures 17 casals realitzats en períodes no lectius, 7 espais d’acollida a l’escola fora de l’horari escolar, 2 serveis de colònies, 2 serveis de cura puntual a domicili, 9 serveis anàlegs de lleure, 1 servei de cura puntual en equipaments i 3 actuacions més de canguratge.

Els municipis beneficiaris, tal i com va ratificar el Ple celebrat ahir són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Canet de Mar, calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Montgat, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa susanna, Teià, Tordera i Vilassar de Dalt.