El Consell Comarcal del Maresme traspassa prop de 425.000 euros a 17 municipis per a accions del programa Temps x cures

Temps x Cures és un programa promogut pel departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat a partir de la iniciativa de “Corresponsables”, del Ministeri d’Igualtat. El Consell Comarcal el gestiona en els 25 municipis de menys de 20.000 habitants del Maresme.

Aquest programa ofereix serveis de cura puntual per a infants de 0 a 14 anys amb l’objectiu de descarregar les famílies, i en especial les dones, dels treballs de cura familiars i d’aquesta manera avançar en la corresponsabilitat pública.

El Consell Comarcal, que ja està treballant en l’ampliació de serveis per a l’any vinent, ha traspassat als ajuntaments una aportació econòmica per subvencionar les actuacions realitzades al llarg de 2021: casals per períodes no lectius, espais d’acollida fora de l’horari escolar, colònies, serveis de lleure, serveis de cura personal a domicili…..

En total, l’any passat es van prestar 41 serveis d’aquestes tipologies en 17 dels municipis que formen part de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Maresme (municipis de menys de 20.000 habitants). Van poder gaudir-hi 3.335 infants i se’n van beneficiar 2.315 famílies.

Després de fer una avaluació dels serveis prestats, el Consell Comarcal ha repartit 422.539,08 euros entre aquests municipis en concepte de subvenció.

En concret, han rebut ajut econòmic del programa Temps x Cures 17 casals realitzats en períodes no lectius, 7 espais d’acollida a l’escola fora de l’horari escolar, 2 serveis de colònies, 2 serveis de cura puntual a domicili, 9 serveis anàlegs de lleure, 1 servei de cura puntual en equipaments i 3 actuacions més de canguratge.

Els municipis beneficiaris, tal i com va ratificar el Ple celebrat ahir són: Alella, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Canet de Mar, calella, Dosrius, Malgrat de Mar, Montgat, Palafolls, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Santa susanna, Teià, Tordera i Vilassar de Dalt.