SIAD Consel Comarcal del Maresme
CCMCCM - Benestar SocialBenestar SocialCCM - Benestar Social - Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD)CCM - Benestar Social - Servei d'informació i atenció a les dones (SIAD) - Fina Llorca AntolínFina Llorca Antolín
dones escriptores
FINA LLORCA ANTOLÍN
biografia

Nascuda l'any 1954 a Barcelona.  És crítica literària i investigadora. Doctora en Filologia Catalana, professora d’italià a l'Escola Oficial d'Idiomes i traductora ocasional.

bibliografia
  • Col•laboració en obres col•lectives, com ara: Feminismo y misogínia en la literatura española (2008),Universidad de Granada, coordinat amb Gloria Franco.
  • Mercè Rodoreda (1908-1983). Una literatura que ayuda a vivir, Madrid: Ed. Del Orto, 2002
  • Agua de alta mar. Maria-Mercè Marçal (1952-1998), Arcibel, Sevilla, 2011
  • En Nom de la Mare. Maria-Mercè Marçal reescriu la Passió, Barcelona: PAM, 2014
extracte d'un llibre

En nom de la Mare. Maria-Mercè Marçal reescriu la Passió

“De la mateixa manera que lavivència de l’embaràs, el parti altres moments de la maternitat havien desencadenat tota una sèrie de poemes en què feia un treball sobre l’alegria i les cares més contradictòries de l’experiència, ara li toca ineludiblement, perquè s’ha presentat en la seva vida, donar forma al dolor, possiblement al desconcert, a la ràbia i a la proximitat de la mort. Com les altres vegades, per buscar-hi una significació, per construir-la i poder-la oferir a qui, com ella, s’interrogui a l’arrel de les coses. I, comsempre, arrelada en una vivència femenina i feminista des d’uns ulls més interrogants i més lúcids que mai”

contacte
telèfoncorreu electrònicweb
finallorca@gmail.com

http://www.lletrescatalanes.cat/ca/index-d-autors/item/llorca-i-antolin-fina

https://www.casadellibro.com/libros-ebooks/fina-llorca-antolin/141971