25.04.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
SIADSIAD Maresme - Servei d'informació i atenció a les dones
Destaquem
visibilitza't, espai d'entrevistes a dones
rebre informació del siad
recomanem
Pla de polítiques de dones del maresme
MARIA CATALÀ SERRA
dones escriptores
MARIA CATALÀ SERRA
biografia

Nascuda l’any 1949 a Mataró on viu actualment. És professora de primària especialitat de català, socials i anglès. Ha fet cursos de narrativa a l’Escola d’Escriptura Ateneu Barcelonès  i a l’Enciclopèdia Catalana. És novel•lista des del 2002. Va publicar cinc novel•les. Una d’elles “A les Fosques” està ambientada en Mataró. Participa al programa a Mataró Ràdio amb Col•lectiu Planeta Lletra, secció Eines d’escriptura.

Va guanyar el premi del concurs de Novel•la Curta de l’Universitat de Lleida, 2002. Finalista: La noia del cementiri i el premi «Serralada de Marina», convocat per la Societat Cultural Sant Jaume de Premià de Dalt, 2006: En Gerard, en Llauna i en Pèls.

bibliografia
  • On reposen els somnis. Barcelona: Ed. Solsona i Comunicacions, 2002.
  • El alcalde de la Malena. Barcelona: Ed. Siglo XX Líderes Editorial S.L.2005
  • Urpes de seda. Barcelona: Ed. Ara, 2011.
  • Garras de seda. Barcelona. Autoedició, 2014
  • A les fosques. Argentona. Voliana Edicions, 2014

extracte d'un llibre

Fragment Urpes de seda: 

"Mira, Adelina, jo de flors en porto a la mare i al pare, que van escarrassar-se tota la vida per tirar-nos endavant. Que s'aixecaven de matinada per ocupar-se del tros i de les vaques i que a la nit, quan teníem febre, ens vetllaven i ens posaven cataplasmes; però a en Joan, ni una, que m'hi vaig casar perquè tots em dèieu que era un bon partit, un noi honest i treballador, que em posaria una casa com Déu mana i que al seu costat no em faltaria res. Ben cert, res no em va faltar: cops, insults, reganys i menyspreus, que tot li ho feia malament menys els fills, que bé que s'entossudia a fer-me'n. Vaig plorar-lo el dia de l'enterrament, un bon caramull de llàgrimes, i d'ençà fins ara, ni una." 

Fragment A les fosques: 

"Dilluns, 3 d'octubre del 2005.—S'havia de morir just avui. Avui que m'havia promès anar a veure-la. Quina putada! Des de les Santes que no ens havíem vist, i per la nena, que si no? Els espetecs, l'ofici, el dinar de festa major i a la nit, el Glòria a les Santes. Juntetes. Soles. Cadascuna amb les nostres frustracions dutes a la nostra manera. Les seves magnificades, reviscudes i patides cent mil vegades. Solitària, trista, amargada, eixuta, sobreeixint bilis pel promès que la deixà i per la filla, jo, que li féu. Em va posar Dolors per no oblidar-se'n mai i per recordar-m'ho sempre. Dolors no és un nom! Dolors és un desig malsà. El seu, Pietat, però de pietat no en tenia gens ni mica"

contacte
telèfoncorreu electrònicweb

http://www.escriptors.cat/autors/catalam/index.php

http://mariacatala.es/ca/

http://mariacatala.es/ca/blog-ca/

http://catalanstitanic.blogspot.com.es/

http://mariacatala.es/ca/consells-per-escriptors-novells/

https://www.facebook.com/maria.catalaserra

https://twitter.com/Urpes

https://es.linkedin.com/in/mariacatalaserra

 
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12