Consel Comarcal del Maresme

aplicaciˇ mosca blanca premiÓ de dalt

Encara Ús d'hora per fer una valoraciˇ acurada del tractament que s'estÓ duent a terme al barri del Remei de PremiÓ de Dalt per controlar la plaga de mosca blanca. Tot i aix˛, els tŔcnics que en fan el seguiment constaten una sensible reducciˇ d'aquest insecte en els entorns de les zones tractades. Davant d'aix˛, el Consell Comarcal del Maresme i l'Ajuntament de PremiÓ de Dalt ampliaran  la prova pilot a la zona de la Cadira del Bisbe.

El tractament que es comenšarÓ a aplicar aquesta setmana a les figueres de moro de la zona de la Cadira del Bisbe Ús el mateix amb el qual s'estan tractant els cactus del barri del Remei: una concentraciˇ de sabˇ fosf˛ric i oli de parafina de baix impacte ambiental que impedeix el desenvolupament de l'insecte.

El Consell Comarcal insisteix que es tracta d'una prova pilot i que, tot i que els resultats provisionals sˇn positius, cal esperar a finals de l'estiu per fer una valoraciˇ mÚs acurada. De moment s'han tractat 150 figueres de moro que han estat geolocalitzades i de les quals s'estÓ fent el seguiment. Es calcula que  a la Cadira del Bisbe es tractaran 150 opunties mÚs.  

Amb aquest tractament es vol minimitzar les molŔsties que pateixen els ve´ns propers a zones on creixen figueres de moro afectades per mosca blanca. Es tracta d'un insecte que no Ús nociu per a la salut de les persones, per˛ que altera la seva vida, principalment a les nits quan els insectes atrets per la llum blanca envaeixen cases i espais p˙blics.

Informaciˇ publicada el 24 de juliol de 2017