24.11.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
Productes de la terra
Quètxup de Maduixots i amanida amb anxoves
  • Aquest plat, recepta del restaurant Sant Pau (Carme Ruscalleda) de Sant Pol de Mar harmonitza amb el cava de la DO Alella Titiana Rosé Brut del celler Parxet. Aquest és un cava lleuger i fresc de bombolla fina. Elaborat amb un raïm ja adaptat a les contrades.
    Farem d'aquest maridatge un festival d'estiu a l'harmonitzar el quètxup de maduixes amb la subtil salinitat de les anxoves i l'esclat de les crispetes d'arrós.

  • Ingredients

    Per a 4 persones:
    12 anxoves salades (o 16 filets amb oli)
    12 tomàquets "xerri" tallats a 2/4
    16 maduixots madurs, tallats a 1/4
    1 ceba tendra picada menuda
    12 pomets d'enciam de canonge
    oli d'oliva verge extra, sal i pebre blanc

    Pel quètxup:
    25 g de vinagre de vi

    25 g de sucre

    100 g de maduixots madurs picats menuts

    50 g de tomàquet confitat

    Per la vinagreta:
    50 ml d'oli d'oliva verge extra

    50 ml de vinagre de vi

    una punteta de mostassa en gra

    sal i pebre

    Per l'arròs "inflat"

    20g d'arròs salvatge

    200ml d'oli d'oliva verge extra

  • Elaboració

    Preparació i cocció:
    1.- Si heu comprat anxoves salades, obriu-les amb cura per la panxa per retirar l'espina central, les laterals i els bigotis de les ventresques, si són molt salades deixeu els filets obtinguts en remull coberts d'aigua durant uns tres minuts, assequeu-los i reserveu-los amb l'oli d'oliva i una punta de pebre negre molt. Si, en canvi, els heu comprat a filets amb oli, ja els teniu llestos.

    2.- Disposeu-vos a preparar la salsa quètxup, poseu a coure e un petit caçó a foc molt lent durant 10 minuts, el vnagre, el sucre, els maduixots, el pètals de tomàquet confitat  una punteta de sal i pebre. Tritureu i coleu, reserveu el quètxup a la nevera.

    3.- Mescleu els ingredients de la vinagreta i també reserveu-la

    4.- En una paella petita, amb l'oli ben calent, tireu-hi l'arròs salvatge, observareu com els grans s'obren, tal com ho fan les crispetes de blat de moro. Retireu l'arròs, sequeu-lo sobre paper de cuina, espolseu-lo amb sal i quan sigui fred reserveu-lo en un potet hermètic

    5.- Piqueu la ceba tendra a daus petits i deixeu-la en remull amb un fil de vinagre i un pessic de sal durant 15 minuts

     

    Finalització i presentació de l'amanida:

    1.- Pinzelleu amb el quètxup el fons dels plats

    2.- Barregeu dues cullerades de vinagreta amb dues de quètxup. Amb la mescla obtinguda amaniu-hi els maduixots i els tomàquets partits a quarts, i la ceba picada ben escorreguda i repartiu per sobre la salsa pinzellada

    3.- Només resta afegir-hi pilonets d'arròs inflat, les fulletes d'enciam de canonge amanides amb la vinagreta i els filets d'anxova

     

    Apèndix de la recepta:

    Aquest és un plat per fer-hi participar la canalla de casa. Trobaran divertit començar pintant el plat, després es tracta de reparir tots els productes amb enginy cercant la bellesa. D'aquesta manera, els petits aprenen a manipular aliments i a estimar el valor dels colors del menjar, els contrastos i sobretot els sabors

     

  • Restaurant

    Sant Pau
    Sant Pol de Mar 3* Michelin

  • Autor/a
    Carme Ruscalleda
  • Productes
    Amanides i plats freds
Informació publicada el 12 d'abril de 2013
NOVEMBRE 2017Mes següent
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Mes anteriorDESEMBRE 2017
DL.DT.DC.DJ.DV.DS.DG.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Estudi sobre les varietats locals hortícoles del Maresme
Estudi sobre la viabilitat d'una central de compres al Maresme
Eines per fer negocis
Webs d'interès
logo Diba
gasgtroteca.cat
costa de barcelona maresme
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12