21.03.2019Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
InformacionsLa Comarca
Els Juliols de la UB, la Universitat per a tothom a Alella
El curs tracta el paisatge de la vinya, està obert a totes les persones majors de 16 i permet obtenir crèdits de lliure elecció vàlids per als estudis universitaris
 • El Centre Cultural de Can Lleonart es convertirà del 7 a l'11 de juliol en un aula universitària en la qual s'impartiran les classes dels Juliols de la UB, una iniciativa promoguda per la Universitat de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alella amb l'objectiu d'apropar el món universitari a tot tipus de públic, amb independència del seu nivell formatiu.
  Enguany, el curs gira entorn al paisatge de la vinya i el seu encaix en la trama urbana.
  Els Juliols de la UB  està obert a totes les persones majors de 16 anys,  té un caràcter pedagògic i divulgatiu i pretén ajudar a interpretar millor la realitat del territori a partir de la visió pluridisciplinar dels experts que imparteixen les classes. Per als estudiants de Segon de Batxillerat, són una bona eina per prendre contacte amb la universitat i obtenir crèdits de lliure elecció vàlids per als seus estudis universitaris.
  Les persones interessades a matricular-se poden optar a alguna de les beques que facilita l'Ajuntament a través del web de Can Lleonart (www.canlleonart.com). El període d'inscripció i de matriculació finalitza l'1 de juliol. La matrícula es pot formalitzar al web www.ub.edu/juliols, per telèfon al 934035880  i personalment en Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Els interessats poden optar a dues modalitats de matrícula i reconeixement de crèdits: de 20 hores o de 30 hores.
  Amb el títol Paisatge de vinya i ciutat: reptes d'ordenació, el curs abordarà les relacions complexes entre paisatges vitivinícoles i realitats urbanes, analitzant territoris en què es dóna aquesta convivència i mecanismes de planificació i gestió de l'agricultura periurbana. S'ha estructurat en quatre apartats: regions vitivinícoles a la vora de grans ciutats; elements per posar en valor els paisatges de la vinya; conreus, aliments i pagesies en àrees metropolitanes; i iniciatives i decisions esdevenedores per a Alella.
      Les classes es faran a Can Lleonart i es complementen amb visites per gaudir del paisatge alellenc - passejada per la vall de Rials, visita a les masies o la posta de sol des de les vinyes ecològiques-  i tasts de vins. Més informació: www.alella.cat i www.ub.edu/juliols.

Informació publicada el 3 de juny de 2008
informació comarcal
Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
Pla estratègic Maresme 2015
banner acord mobilitat
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12