29.05.2016Consell Comarcal del Maresme
 
 
 
 
ACTUALITAT

Pi pinyer malalt

Només cal una mirada als boscos maresmencs per detectar que quelcom està passant amb el pi pinyer maresmenc. El verd està deixant pas a un malaltís to marronós. La sequera, les onades de calor, les pedregades i els sòls prims, pobres en nutrients i amb poca capacitat de retenció d'aigua, han provocat que els arbres siguin més vulnerables a les plagues. La processisonària, l'escarabat Tomicus i el fong Thyriopsis Halepensis estan fent la resta. El Consell Comarcal del Maresme ha alertat de la situació als Departaments d'Agricultura i Medi Natural de la Generalitat i les dues administracions treballaran plegades per fer una diagnosi acurada del problema i cercar-ne sol.lucions.
més informació >

Roda de premsa Comissió Litoral

La comunicació del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de la seva intenció d'extreure 100.000 m3 de sorra del delta de la Tordera i 50.000 m3 del litoral d'Arenys de Mar per regenerar les platges de S'Albanell i La Marina de Blanes ha posat en al·lerta el Maresme. Consell Comarcal, ajuntaments i la Plataforma Preservem el Litoral faran front comú perquè no es porti a terme el projecte. Tots els assistents a la reunió del Comissionat del Litoral han coincidit que aquestes accions tindrien uns efectes mediambientals negatius i acabarien afectant totes les platges de la comarca.
més informació >

tractament contra el mosquit tigre

La pujada de temperatures i les pluges de la primavera provoquen l'aparició del temut "mosquit tigre". El Consell Comarcal i 22 ajuntaments del Maresme han posat fil a l'agulla per intentar frenar l'expansió d'aquest insecte tant molest. Ho fan amb tractaments especials dels espais de la vía pública que acumulen aigua (principalment embornals sifònics). Per guanyar en efectivitat, el Consell Comarcal demana la col·laboració ciutadana eliminant l'aigua estancada també dels espais privats (platets de test, galledes, gerros, pots....).
més informació >

estació meteorològica de Sant Vicenç de Montalt

El Servei de meteorologia del Consell Comarcal ha ampliat la seva xarxa d'estacions meteorològiques. Ha inaugurat una a Sant Vicenç de Montalt que s'afegeix a les 10 que ja hi havia repartides per diferents punts de la geografia maresmenca. La nova estació meteorològica de Sant Vicenç de Montalt és automàtica i està preparada per registrar tots els paràmetres imprescindibles per poder fer el seguiment de les diferents situacions meteorològiques.
més informació >

PREDICCIÓ PER AVUI DIA 27-05-2016: ambient càlid al migdia


En general dominarà el sol a tota la comarca però novament amb intervals de núvols alts i mitjans que seran poc destacables. No s'esperen precipitacions. Els vents seran fluixos, força 1 a 3, de component variable a primeres hores, del Sud al migdia i Sud-oest de cara a la tarda. Mar en estat de marejol a tota la costa de la comarca. Les temperatures mínimes es mantindran sense canvis i aniran dels 13 als 16 graus mentre que les màximes pujaran i oscil·laran entre els 21 als 25 graus. 


més informació >
EL TEMPSIntervals de nuvolositat amb pluja15ºC25ºC
NOVETATS
RECOMANEM
Data d'inici: 17 d'octubre de 2016. Inscripcions obertes. Escola EFA
Data d'inici: 27 de juny de 2016 a Vilassar de Dalt. Inscripcions obertes. Escola EFA
Inscripcions obertes -Útil,consultoria i formació
Inscripcions obertes -Útil,consultoria i formació
Inscripcions obertes -Útil,consultoria i formació
Portal de la transparència
Seu electrònica
Perfil del contractant
Anuncis
Notes de premsa
Anteriors SegüentsBanner Sol·licituds 16_17Centre d'atenció d'animals domèstics de companyia del Maresmebanner Maresme emprenedoriaLogo Productes de la Terrabanner Protocol Infància
Anteriors Següentsbanner borsa de personal nouOcupabilitat per competènciesBuscador JoveInfoSIMbanner portada SIAD
Anteriors Següentsbanner maresme capacitabanner QAI10logo Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor del MaresmeOficina d'habitatge del Consell Comarcal del MaresmeConsorci de Promoció Turística Costa del Maresme
Anteriors SegüentsPla estratègic Maresme 2015Compartir cotxe
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12