19.08.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Entrevistes
Destaquem:

Mayte Carreras

La mataronina Mayte Carreras compta amb una carrera artística molt rica i variada, que va iniciar fa més de 30 anys en diferents “àrees” de les arts escèniques. Mayte Carreras és show-woman, actriu còmica i humorista. El públic de Mataró ja la coneix a través d’alguns shows seus que va presentar en motiu d’actes socials com el Dia Internacional de la Dona, festes i actes de barri, etc. També ha fet gires per altres municipis del Maresme i actualment està impartint tallers teatrals a Vilassar de Mar i Dosrius (Canyamars). Us convidem a descobrir-la en aquesta entrevista.
més informació >

Emília Illamola

Vinculada al món del llibre des de fa molts anys, Emília Illamola Ganduxé ha anat forjant el seu camí com a escriptora a mesura que l’amor pel llibre va anar creixent, perfilant-se i mutant-se des del vessant laboral, llibretera, al vessant creatiu de l'escriptora.El seu caminar com a treballadora va portar en sí un altre caminar que és el de la dona cap a la realització personal i la igualtat de drets en un món, aleshores, bastant masculí. Amb l’Emília Illamola, la paraula no pot ser sinó literària. Parlant de la seva relació amb les lletres ho fa escrivint amb el sentit ampli de la paraula. L’entrevista amb ella ha sigut un autèntic delit literari. Us convidem a gaudir-ho.
més informació >

Irene Santos

Irene Santos Corral és una dona que ha fet del seu patiment una dinamo per dissenyar un nou horitzó de realització personal i d´activisme social a favor de les dones. Voluntària en diferents àmbits, fotògrafa i integradora social, l´Irene ha iniciat al Maresme un projecte força innovador: la sensibilització en violència masclista a través de les xarxes socials. Utilitza materials gràfics com enganxines, punts de llibre i fotografies. També fa exposicions i xerrades per aconseguir una major incidència en la mentalitat d´homes i dones envers la violència masclista i la igualtat.
més informació >

Susanna Tortosa
Susanna Tortosa

Una nit que explicava un conte a la meva filla gran, em va demanar que m´inventés jo una història diferent, li va agradar tant que a partir de llavors no m´ha deixat mai repetir la història del dia anterior

D´un moment d´itimitat mare-filla va néixer una escriptora que combina diferents gèneres literaris en els seus relats. Uns relats que parlen de les petites-grans coses.

Descobrim avui al racó Visibilitza´t la Susanna Tortosa Tudela del Masnou.
més informació >

Estanteria formatges"A l'obrador de Murgó Formatges no hi ha una premsa per escòrrer els formatges, elaborem tot els procés manualment i deixem que els formatges perdin el xerigot en el motllo que voltejem varies vegades. Els nostres formatges no són molt secs o asserraïts (eixuts) sino que sempre mantenen un punt fresc o més làctic"
més informació >

Chutney maduixaLa cirera d'arboç va inspirar les primeres melmelades que, com a hobby, va començar a fer la Imma. Aquesta afició es va professionalitzar amb la creació de Melmelades Calada. Amb seu a Sant Pol de Mar, Melmelades Calada elabora melmelades, gelees i chutneys amb un segell propi:"Volem aconseguir fer veure que treballant amb productes de la zona i de bona qualitat surt un producte molt diferent a les melmelades convencionals de supermercat". Aquesta filosofia de treball l'ha fet formar part de la Xarxa Productes de la Terra Maresme.
més informació >

Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12