30.04.2017Consell Comarcal del Maresme - Tornar a portada  
 
 
 
 
Promoció Econòmica

PROGRAMES I PROJECTES :

ocupabilitat per competènciestreball i formaciómaresme exporta
Destaquem:

capçalera activitats turístiques

L'ocupació en el sector turístic maresmenc creix. Les dades recollides a l'informe "Activitats turístiques. Situació laboral" elaborat per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal mostren cinc anys consecutius d'increment de l'ocupació arribant, el 2016, a superar en gairebé un 13% els llocs de treball que el sector tenia el 2008, abans de l'inici de la crisi econòmica.
més informació >

inauguració programa Joves per l'Ocupació 2017 a Canet

26 dels 40 joves maresmencs que han participat en el programa Joves per l'Ocupació 2016/17 han estat inserits laboralment i el 100% dels que no disposaven de la titulació d'ESO han retornat al sistema educatiu. El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez i Camarasa, ha fet una valoració molt positiva dels resultats. "Anem per bon camí, però encara ens falta molta feina per fer. L'atur juvenil a la comarca, conjuntament amb el de les persones de més de 45 anys és la gran assignatura pendent que tenim al Maresme". Martínez i Camarasa ha fet aquestes declaracions avui coincidint amb l'inici d'una nova edició de Joves per l'Ocupació en la qual participen 60 maresmencs i maresmenques. 
més informació >

membres de la Taula del Sector primari del Maresme

Administracions, agents socials i iniciativa privada han començat a treballar plegats per valoritzar i donar un nou impuls a les activitats econòmiques derivades del sector primari i la gestió forestal. Amb aquest objectiu s'ha constituït la Taula de treball "Productes de la Terra i el Mar" que fins el 2018 analitzarà i promourà polítiques i accions que facin del Maresme una comarca puntera en aquests sectors.
més informació >

plans ocupació

El president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa i la Consellera Delegada de Promoció Econòmica, Alícia Rodríguez, han donat la benvinguda avui a les 61 persones majors de 45 anys i en situació de desocupació que ha contractat l'administració comarcal en el marc del programa Treball i Formació 2017. Aquestes persones tindran un lloc de feina a l'administració (22 ajuntaments i el propi Consell Comarcal) durant un període que oscil·la entre els 6 i els 12 mesos.
més informació >

polígons industrials del Maresme

Estudi dels polígons industrials que hi ha en els 30 municipis del Maresme realitzat pel Consell Comarcal en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.
Les dades han estat facilitades pels ajuntaments i s'aniran actualitzant
més informació >

Pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme
Guia per exportar
Bones pràctiques en aliances empresarials
Eines per fer negocis
oferta de formació
garantia juvenil
Consell Comarcal del Maresme - Pl. Miquel Biada, 1 - 08301 Mataró - Tel. 93 741 16 16 - Fax 93 757 21 12