29 robots han participat a la tercera edició del Concurs de Robots “Ciutat de Mataró”

La tercera edició del Concurs de Robots “Ciutat de Mataró” va tenir lloc ahir dijous, 7 de març, a l’Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt), sent l’últim acte de la Setmana Tecnologia i Empresa. El concurs, organitzat per la Politècnica de Mataró, va comptar amb la participació de 29 robots, repartits en quatre categories: netejadors, rastrejadors, lluitadors i velocistes.


Els concursants procedien de diferents llocs de l’Estat espanyol i de Catalunya: Deusto (Bilbao), Alcalà d’Henares (Madrid), Barcelona (UPC), Vilanova i la Geltrú (EUPVG) i de Tarragona, a més de l’organitzadora, la Politècnica de Mataró, que va tenir participació en totes les categories.

En les quatre categories es van entregar premis als dos primers classificats: 600 euros al guanyador i 300 euros al finalista.

Els robots guanyadors

. Robots netejadors: Els 4 participants havien de recollir arròs d’un recinte tancat i amb diferents obstacles. El guanyador era el robot que més pes aconseguia. El premi, patrocinat per l’empresa Net Brill, va estar molt renyit entre dos robots de Barcelona: l’Escombra, guanyador de l’any passat, i el Clinitín que finalment va ser el vencedor amb 3’616 Kg recollits, només 200 més que el seu rival.

. Robots rastrejadors: Havien de seguir una pista en el menor temps possible i arribar abans que el seu contrincant. En aquesta categoria van participar 10 robots. El premi, donat per Caixa Laietana, se’l va emportar finalment el New Dinamita d’Anna Pallerols i Eduard Gimeno, guanyadors també l’any passat en aquesta mateixa categoria. El segon va ser per al robot X13 ASC II.

. Robots lluitadors: Els lluitadors de sumo han de fer fora de la pista al seu contrincat. Un total de 8 robots van participar en aquesta categoria. El robot guanyador va ser Visa i el segon Kobaya, tots dos de Barcelona.

. Robots de velocitat: Aquesta ha sigut la primera edició en què han participat aquesta mena de robots, que han estat 7. En aquesta categoria dos robots competeixen en una pista rodona i guanya el que per velocitat agafa al seu contrincant. El robot Coquini de l’equip d’Alcalà d’Henares va ser el guanyador, va quedar segon el robot Cuatroccento de Barcelona.

——————————————————————————–