Alcaldes i regidors del Maresme visiten el Parlament Europeu

Una vintena d’alcaldes/ses i regidors/es de diversos municipis del Maresme han visitat el Parlament Europeu, amb seu a Strasbourg, i s’han entrevistat amb eurodiputats catalans als quals han fet arribar projectes municipals i comarcals. El viatge, organitzat pel Servei de Recursos Europeus del Consell Comarcal del Maresme, ha permés als polítics maresmencs conèixer el funcionament de les institucions europees, veure quina mena de projectes locals i/o comarcals poden rebre suport de la Unió Europea i establir contactes directes amb polítics i tècnics catalans que hi treballen.


La delegació maresmenca va visitar la seu del Parlament Europeu el passat dimecres, un dia històric tota vegada que els 25 van votar a favor d’iniciar negociacions amb Turkia de cara a la seva incorporació a la UE. A la seu del Parlament es van entrevistar amb els eurodiputats Raimon Obiols, Maria Badia, Raül Romeva, Inés Ayala i Teresa Riera. Tots ells es van posar a disposició dels polítics maresmencs per assessorar-los en aquells projectes susceptibles de rebre suport europeu.

La visita va permetre a la delegació maresmenca conèixer la complexitat del funcionament de les institucions europees i les seves línees d’actuació prioritàries per als propers anys. En aquest viatge hi havia consellers/es comarcals i regidors/es dels municipis de Malgrat de Mar, Pineda de Mar, Palafolls, Tordera, Sant Vicenç de Montalt, Cabrera de Mar, Cabrils, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, El Masnou i Vilassar de Mar.