Augmenten les baixes per accident laboral al Maresme

El 8,1% dels sinistres es produeixen in itinere

4.108 persones treballadores van haver d’agafar la baixa laboral l’any passat al Maresme com a conseqüència d’un accident de treball. Tot i que la majoria de sinistres van ser lleus, cal lamentar la mort de dues persones. Una d’elles va patir l’accident en jornada laboral i l’altra va perdre la vida en el trajecte a la feina.

Les dades de sinistralitat laboral, analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal, incorporen una nova variant que permet separar els sinistres que es produeixen durant la jornada laboral i els anomenats “in itinere”, és a dir els accidents que es pateixen en el trajecte habitual anant o tornant del lloc de treball.

Les dades corresponents a 2021 indiquen que el 91,9% dels accidents es van produir durant la jornada laboral i el 8,1% va ser in itinere. Curiosament, són els homes els més accidentats durant la jornada laboral i les dones les que pateixen més sinistres en el trajecte a la feina

Del total de persones que van haver de cursar baixa laboral, 3.525 van patir l’accident durant la jornada laboral (un 21,18% més que el 2020) i 583 van tenir el sinistre in itinere (el 13,42% més que l’any anterior.

Podeu veure totes les dades en aquesta infografia: