Campanya de donació de sang a Argentona

El 17 de juliol de 5 a 9 del vespre a la plaça Nova

A Catalunya fan falta 300.000 donacions a l´any per atendre totes les necessitats. L´any 2001 es van recaptar 234.202. Com que de sang no se´n pot fabricar, l´única solució és que cedim una petita part de la nostra.


§ Cada dia, a Catalunya, es realitzen més de 700 intervencions i transplantaments d´òrgans i de teixits (cor, medul·la òssia, fetge etc…), durant la intervenció el 60% dels pacients necessiten sang.

§ Cada setmana, a Catalunya, es produeixen més de 15 accidents de trànsit greus. La pèrdua de sang provoca una anèmia que només pot ser tractada amb transfusió de sang.

§ Durant el tractament de leucèmies i càncers, s´utilitzen medicaments quimioteràpics que fan que el moll de l´os deixi de fabricar sang. En aquests casos el pacient viu gràcies a les donacions de sang.

Aquests són alguns exemples de l´ús que se´n fa de la sang. Per això demanem la col·laboració de tothom, per donar resposta en aquesta constant necessitat sanitària social que és la donació de sang. Tots podem necessitar-la en algun moment.

La sang és un recurs terapèutic que tenim en nosaltres mateixos i que podem oferir d´una manera molt senzilla: donant una mica!!

Si teniu entre 18 i 65 anys, peseu 50 quilos o més i us trobeu bé de salut us esperem el dimecres 17 de juliol, de les 5 de la tarda fins a les 9 del vespre, a la unitat mòbil que estarà situada a la Pl. Nova.

Moltes gràcies a tots per participar!