Comença la “Tardor Infantil” de Premià de Dalt amb més de 70 activitats pels infants

La programació torna després de l’èxit de l’any passat, i és fruit de la col·laboració entre l’Ajuntament i gran part de les entitats del municipi

La Tardor Infantil la forma un ampli ventall d¹activitats diverses amb un rerefons pedagògic que l¹organització vol destacar. Teatre, llibres, cinema, animació, tallers, esports, festes populars… són algunes de les activitats de les que podran gaudir els més menuts.


Amb l¹eslògan “Que ningú no es quedi a casa: ara els protagonistes són els infants!” l¹Ajuntament de Premià de Dalt i una vintena d¹entitats del poble han preparat un programa ple d¹activitats per a aconseguir que els nombrosos nens i nenes de Premià de Dalt ampliïn el seu cercle social tot relacionant-se amb d¹altres menuts mentre participen en tallers, fan esport o veuen una obra de teatre. L¹objectiu és de la Tardor Infantil és aconseguir que les nenes i els nens sentin com a seu el programa.

Per segon any consecutiu, i havent assolit un èxit important l¹any passat, la regidoria de Cultura i gran part de les entitats del poble ­concretament 23- han organitzat una nova edició de la Tardor Infantil, adreçada als veïns més petits del municipi. La programació conté tota
mena d¹ingredients: teatre infantil (amb 3 obres), cursos i tallers, activitats esportives amb diverses modalitats, activitats relacionades amb llibres i contes, i, com a novetat, el 1r concurs fotogràfic de la Tardor Infantil.

L¹objectiu de l¹organització és omplir les pàgines del programa de la Tardor Infatil de l¹any vinent amb les fotografies que facin les nenes i nens de Premià de Dalt. Com explica el regidor de Cultura, Josep Triadó, ³fem 6.000 exemplars del programa i es reparteixen pel Baix Maresme i
les escoles de primària més properes, així que participar en el concurs és força important².

El tribunal que haurà d¹escollir les millors imatges serà de caràcter secret, incloent-hi, però, algun membre de la Secció de Fotografia de l¹Associació d¹Artistes de Premià de Dalt. El jurat farà públic el veredicte el 13 de febrer de 2003.

D¹altres novetats de l¹edició d¹enguany són la participació de l¹Slot Premià de Dalt, qui ha organitzat diverses curses d¹skalèxtrik; i el naixement d¹un àmbit nou dins del programa adreçat a les mares i els pares. Es tracta d¹una proposta on es barregen l¹educació i els serveis socials amb la voluntat d¹endegar, a mig termini, alguna activitat
relacionada amb la gestió i educació familiars (els nous valors existents, formes de tractar possibles problemes amb els menuts, alimentació infantil…).

La temporada de teatre infantil dins la Tardor Infantil la formen tres representacions, ³Les aventures del baró Munchausen² de la Cia. La Baldufa; ³Podés silvar?² de la companyia argentina Atacados (…por el Arte); i l¹espectacle de titelles de la Cia. Teia Moner -tot un referent en el teatre infantil- ³Contes Tel·lúrics².


TEATRE
Les aventures del baró Munchausen
27-10-2002 a les 18h
Teatre de Sant Jaume

Podés silvar?
24-11-2002

Contes tel·lúrics
06-12-2002 a les
18.30h

Tots tres espectacles es traduiran al llenguatge dels signes, i tindran lloc al Teatre de la Societat Cultural Sant Jaume. Les entrades tenen un preu de 3 euros (infants anticipada), 4 euros (infants a taquilla), 3euros (adults anticipada) i 5 euros (adults a taquilla). Les entrades
anticipades es poden comprar al Servei de Cultura (Casa de Cultura Can Figueres. Riera de Sant Pere, 88), a La Fletxa Punt d¹Informació Juvenil (Torrent Santa Anna, 6) o al Bar de la SC Sant Jaume (Riera de Sant Pere, 135).

Pel que fa referència als cursos i tallers, n¹hi ha de tota mena: dansa (per aprendre el ball local, l¹Espolsada), activitats extraescolars a les escoles públiques Marià Manent i Santa Anna, o a les Escoles Betlem, curs de dibuix i pintura, taller de teatre, catequesi… Per a informar-vos del preu i les inscripcions, us podeu adreçar directament al Servei de Cultura.

L¹Ajuntament de Premià de Dalt ha editat 6.000 exemplars del programa Tardor Infantil -creat per una jove dissenyadora del municipi, Georgina Coma- que ja ha distribuït entre les escoles que hi ha al poble, i els
centre de primària de les poblacions veïnes de Vilassar de Dalt i Premià de Mar. A banda, també es pot trobar a dependències municipals i indrets que freqüenten els més menuts.

La Tardor Infantil acabarà al gener, un cop finalitzin les festes nadalenques on també hi ha força activitats adreçades a les nenes i nens de Premià de Dalt.