Comencen les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme

 
El Maresme ret homenatge al pèsol, un dels productes més tradicionals de l’horta i la cuina de la comarca. Avui s’ha donat el tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques que, fins el 30 d’abril, promocionen la cuina del pèsol del Maresme en les seves diferents variants. Prop d’un centenar de restaurants de 18 municipis de la comarca presenten una variada oferta de plats i menús que tindran l’anomenada “perla verda del Maresme” com a ingredient estrella.

La cuina del pèsol del Maresme és una de les jornades gastronòmiques amb més tradició a la comarca. La bona qualitat de les diferents varietats que es conreuen al nostre territori donen una garantia acreditada al producte que ja es considerat com una joia gastronòmica.

 
El tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques de la Cuina del Pèsol del Maresme s’ha donat avui en el decurs de la presentació del Plat de Mataró elaborat amb pèsols, sèpia i patates. El President del Cosorci, Jaume Borrell; el Regidor de Promoció Econòmica de Mataró, Miquel Rey i el President del Gremi d’Hostaleria, Josep Navarro han coincidit a valorar la qualitat dels productes de proximitat i les jornades gastronòmiques com a motor d’impuls de l’economia del territori. 

A l’edició 2014 de la Cuina del Pèsol del Maresme hi participen prop d’un centenar d’establiments (entre restaurants i establiments de menjar cuinat) de 18 municipis: Teià, Sant Andreu de Llavaneres, Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d’Estrac, Canet de Mar, Mataró, Òrrius, Pineda de Mar, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Pol de Mar, Sant Vicenç de Montalt, Tordera, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.

 
El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle que recull els establiments participants, així com les activitats programades als diferents municipis. A més, es distingeix els restaurants que fomenten la incorporació en la seva carta de productes de proximitat i que han aconseguit el distintiu: “Aquí servim Productes de la Terra” i es relacionen els diferents productors de pèsols inscrits al projecte “Productes de la Terra Maresme”.

L’opuscle també incorpora receptes de plats amb pèsols facilitats per: Restaurant Sant Pau-Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar); Restaurant Espai Gastronòmic (Arenys de Mar); Restaurant El Celler (Argentona); Restaurant El Racó de Can Feliu (Vilassar de Dalt; Restaurant El Nou-Cents (Mataró); Restaurant Fonda Casal (Argentona); Restaurant l’Orquestra (Argentona); 6Q Restaurant (Canet de Mar); Restaurant Botavara (Vilassar de Mar); Restaurant La Sala d’Argentona SCP (Argentona) i l’Escola de Restauració del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.

El fullet es pot trobar als establiments participants i a les oficines municipals. També us el podeu descarregar clicant sobre la imatge: