Cos Europeu de Solidaritat

Des del Servei de Mobilitat Internacional Jove del Maresme, sóm entitat oficial d’enviament de voluntaris europeus.

El Cos Europeu de la Solidaritat  és un programa que ofereix als joves d’entre 18 i 30 anys l’oportunitat de fer un voluntariat en un país estranger. Es tracta d’una experiència d’aprenentatge mitjançant l’educació no formal, en la que els joves voluntaris adquireixen competències per al seu desenvolupament personal, educatiu i professional.

Un projecte de solidaritat és una activitat solidària a escala nacional (in-country) iniciada, desenvolupada i implementada per joves pel seu propi compte durant un període que va de dos a dotze mesos en països de la Unió Europea principalment, la resta d’Europa i Nord d’Àfrica.

Ofereix a un grup d’un mínim de cinc joves l’oportunitat d’expressar la seva solidaritat assumint la responsabilitat i el compromís de generar canvis positius en la seva comunitat local. El projecte ha de tenir un tema ben definit, que els participants del grup vulguin explorar junts i que s’ha de traduir a les activitats diàries concretes del projecte i ha d’involucrar tots els participants. La participació en un projecte de solidaritat és una important experiència d’aprenentatge no formal a través de la qual els joves poden millorar el seu desenvolupament personal, educatiu, social i cívic. Els projectes de solidaritat han de ser locals, però també han d’aportar clarament valor afegit europeu abordant les prioritats identificades a escala europea en el marc del Cos Europeu de Solidaritat.

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és Captura_de_pantalla_2019_02_05_a_les_10.36.25_300x225.png

Un voluntariat és una activitat sense ànim de lucre, que vol beneficiar la comunitat. Per això, no està remunerada com una feina. De totes maneres, està subvencionat per la UE, que decideix apostar pels joves, amb el seu programa Erasmus+. De manera que tens tots els costos coberts.

Visita aquests webs de referència :