Inici Documents Receptes

Fesols amb cloïsses

Descripció Aquesta recepta ha estat facilitada per Rostisseria Montse de TORDERA Ingredients

1/2 kg de fesols del ganxet
2 cebes
2 alls
1 julivert
1/2 kg de cloïsses
1 got de vi blanc
1 got de caldo de peix

Temps de cocció: 45 minuts

Elaboració

Poseu en remull els fesols durant tota la nit.
Fregiu la ceba, l’all i el julivert.
Afegiu-hi les cloïsses i els fesols.
Coeu-ho a foc lent durant 15 minuts i afegiu-hi un gotet de vi blanc i el caldo de peix

Restaurant

Rostiseria Montse de TORDERA

Productes Llegums

Ous estrellats amb foie i fesols del ganxet de Malgrat de Mar

Descripció Aquesta recepta ha estat facilitada pel restaurant Arc de Tapes de Malgrat de Mar Ingredients

Per a 4 persones:
400 g de fesols del ganxet de Malgrat de Mar cuits
100 g de foie d’anec fresc
2 ous grossos

Elaboració

En una paella sense gens d’oli i que no estigui faire calenta, s’hi couen uns trossos de foie d’ànec fresc que ja deixen anar el seu propi greix. Quan s’hagi desfet part d’aquest greix, s’hi afegeixen els fesols del ganxet, que prèviament haurem posat en remull i bullit el dia abans, i se salta tot just perquè agafin el gust del foie.

Agafem dos ous grossos i els fregim sense que quedin gaire fets. Emplatem els fesols i els trossos de foie i hi afegim els dos ous ferrats per sobre. Els esparraquem amb dos ganivets perquè quedin ben rencats i repartits i els servim a la taula.

Restaurant

Arc de Tapes de MALGRAT DE MAR

Productes Llegums

Bacallà amb allioli amb fons de fesols del ganxet

Descripció Recepta facilitada pel restaurant La Torreta de MALGRAT DE MAR Ingredients

fesols del ganxet
morro de bacallà gruixut
allioi
farina
sal

Elaboració

Poseu en remull els fesols la nit abans. Bulliu-los amb aigua i sal i reserveu-los.
Poseu en remull el bacallà durant 24/48 hores (canviant l’aigua)
Escomeu-lo bé, enfarineu-lo i fregiu-lo.
Poseu en el fons d’una cassola de fang els fessols del ganxet cuits i col·loqueu a sobre el bacallà i l’allioli. Ficar-la al forn a 220º durant uns 15 minuts.

Restaurant

La Torreta de MALGRAT DE MAR

Timbal de tomàquet confitat amb llagostins

Descripció

Recepta facilitada per la xarcuteria i establiment de plats cuinats Can Pocurull de VILASSAR DE MAR

Aquest plat el podeu harmonitzar amb el vi Rose (2010), varietat Merlot, celler Roura, DO Alella

Ingredients

6 tomàquets grossos
2 cebes
100 g de pinyons del país
15 llagostins
150 g de formatge de pasta tova per untar
oli d’oliva
cebollí, sal i pebre

Elaboració

Escaldem els tomàquets, els pelem, els tallem per la meitat i els hi traiem les llavors. A continuació els posem en un recipient amb força oli i els confitem al forn a 100º.

Un cop cuits, els escorrem d’oli.

En una paella confitem la ceba tallada molt finament.

En una planxa amb l’oli ben calent saltegem els llagostins, tomba i tomba.

Separem la carn del llagostí de la closca, tallem uns quants llagostins elats a trossets per afegir-los al farcit que farem i la resta els reservem per posar-los a sobre dels tomàquets.

Pel farcit, barregem els trossets de llagostins, la ceba confitada, la pasta de formatge, els pinyons, el cebollí, l’oli de saltejar els llagostins i una mica de tòmàquet.

Ho barregem tot i omplim els mitjos tomàquets. Per sobre ho decorem amb els llagostins reservats, una mica de pinyons i el cebollí.

Restaurant

Can Pocurull. Xarcuteria i plat cuinats. VILASSAR DE MAR.

Productes Amanides i plats freds

Pastís Tatin de tomàquet

Descripció

Recepta facilitada pel restaurant Botavara, VILASSAR DE MAR

Aquest pastís Tatin és perfecte per a acompanyar peixos (ideal per al bacallà), carns blanques i formatges. El podeu harmonitzar amb el vi escumós de Qualitat, Rosal Brut (2008), varietat garnatza negre, celler Alella Vinícola, DO Alella.

Ingredients

400g de pasta de full
8-10 tomàquets pera
100g de ceba confitada
farigola fresca sal pebre oli d’oliva

Elaboració

Netegem els tomàquets, els escaldem 15 segons i els refredem amb aigua i gel per treure’n la pell. Els tallem per la meitat i els traiem les llavors amb una cullereta.

Els deixem escórrer uns 10 minuts per treure l’excés d’aigua.
Cobrim un motllo rodó amb paper de forn. Hi posem els tom`quets amb l’obertura cap amunt i hi escampem la ceba confitada per sobre, fulletes de farigola, un rajolí d’oli verge, sal i pebre.

Ho cobrim tot amb la pasta de full, reforçant les vores del motlle. Ho punxem amb una forquilla i ho posem al forn a 200º uns 4 minuts. Ho deixem temperar i li donem la volta amb l’ajuda d’un plat. Traiem el paper de forn i ho servim al moment.

Restaurant

Botavara, VILASSAR DE MAR

Confitura de tomàquet amb mató i fruits secs

Descripció

Recepta facilitada pel restaurant Sumac de Palafolls

Aquest plat el podeu harmonitzar amb el Cava Cuvée Dessert Dolç, varietat Pinot Noir del celler Parxet (Tiana), DO Cava

Ingredients

Per a la confitura:
1 kg de tomàquet pera
500 g de sucre
pell d’una llimona
canyella

Altres ingredients:
mató
fruits secs (nous, avellanes, ametlles, festucs, etc.)

Elaboració

Escaldeu els tomàquets, peleu-los i traieu-ne totes les granes.

Poseu el tomàquet en un perol amb el sucre, la pell de llimona i la canyella.

Arrenqueu el foc i coeu-ho durant 4 hores aproximadament, a foc lent

Muntatge del plat:

Poseu un motlle al centre del plat i ompliu-lo amb mató. A sobre afegiu-hi la confitura de tomàquet i decoreu el plat amb fruits secs torradets al forn.

Restaurant

Sumac de PALAFOLLS

Productes Amanides i plats freds

Amanida de tomàquet raf amb mozzarella de búfala, pernil d’ànec, orenga i vinagreta de Mòdena

Descripció Aquesta recepta ha estat facilitada pel restaurant Can Baladia d’Argentona. Aquest plat el podeu harmonitzar amb el vi Parvus Rosé (2010), varietat Cabernet Sauvignon del celler Alta Alella, DO Alella Ingredients Per a una persona: 1 tòmàquet raf (gran) 100 g de mozzarela de búfala 25 g de pernil d’ànec laminat sal de Maldon pebre vinagre de Mòdena orenga Elaboració Es renta el tomàquet i es talla en forma de grills Es talla el formatge a daus Es fiquen en un bol el tomàquet i el formatge i s’amaneixen amb la vinagreta de Mòdena, l’orenga, una miqueta de sal Maldon i una mica de pebre. Un cop barrejar, s’aboca en un plat fondo i pel damunt s’hi afegeix el pernil d’ànec. Restaurant

Aquesta recepta és del restaurant:
Can Baladia, Argentona

Tomàquet farcit de risotto de foie i tòfona

Harmonia

Recepta facilitada pel restaurant Casino d’Argentona.

Aquesta recepta harmonitza amb el vi El Pas de les Bruixes (2010), una varietat Pansa Blanca del celler Serralada de Marina, Altra banda, de la DO Alella.

Ingredients

1 tomàquet de Montserrat gros

40 g d’arròs bomba

1 ceba petita

1 gra d’all

1 cl de mantega

1 polsim de pebre vermell i dolç

1 gotet de vi blanc

1 fulla de menta i cibulet

50 g de semicuit

3 encenalls de tòfona

caldo

Elaboració

Saltegem la ceba, l’all i la polpa del tomàquet amb el vi blanc. Afegim el pebre vermell, la sal i un trosset de foie. Ho remenem bé durant cinc minuts i hi afegim el caldo.

Quan l’arròs estigui fet, farcim el tomàquet. Hi col·loquem el tros de foie a sobre i ho deixem al forn (a 180º) durant 3 minuts.

Ho emplatem i ho decorem amb encenalls de tòfona.

Restaurant

Recepta del Restaurant:
Casino d’Argentona

Productes Amanides i plats freds | Arrossos i pastes | Bolets i cargols | Carns | Llegums | Peixos i marisc | Postres i dolços | Salses | Sopes i cremes | Verdures | Altres receptes | Amanides i plats freds