El CCM promou la incorporació de productes de proximitat a les cartes dels restaurants maresmencs

 

El Consell Comarcal organitza una vintena de trobades entre productors i restauradors del Maresme per establir sinergies que facilitin la incorporació del producte de proximitat a les cartes dels restaurants de la comarca. Aquesta acció s’emmarca dins el projecte “Productes de la terra Maresme” i té com a objectiu dinamitzar les economies locals promovent el consum de productes de les nostres hortes, del nostre mar i elaborats pels nostres artesans alimentaris.

Aquí servim productes de la terra Maresme” serà el distintiu que lluiran els restaurants que s’hi incorporin al projecte i introdueixin a les seves cartes de plats o de vins productes alimentaris elaborats o produïts per artesans i productors de qualitat de la comarca. A més, es publicitaran els seus establiments al web ccmaresme.cat/productesdelaterra

El Consell Comarcal aspira a convertir el Maresme en territori Km 0, és a dir en una comarca que coneix, consumeix i es compromet al llarg de tot l’any amb els productes de qualitat que es generen en el territori. Amb aquesta filosofia, la primera línia de treball és la de crear una cultura gastronòmica vinculada directament al producte local. Els principals actors són els restauradors i els productors per als quals el Consell Comarcal ha preparat tot un seguit de sessions/punts de trobada que els hi pemetin establir contacte directe i valorar les possibles relacions econòmiques que poden establir.

Aquestes sessions començaran el 27 de febrer i es perllongaran fins el 21 de març. Per acostar els punts de trobada a les necessitats de productors i restauradors, les sessions es faran es espais facilitats pels interessats.

Les reunions estaran dinamitzades per DEPANA, una entitat sense ànim de lucre. El funcionament serà senzill. Un grup de 10 restauradors es trobaran amb els productors locals per conèixer de primera ma els productes locals (veure’ls, tocar-los, tastar-los…), les condicions de venda, capacitat de producció…etc.

Aquesta acció compta amb el suport de la Xarxa de Productes de la Terra que promou la Diputació de Barcelona.

Els productors i els restauradors del Maresme ja es poden inscriure emplenant el formulari que es desplega CLICANT AQUÍ