El Consell Comarcal ajuda els pagesos i artesans alimentaris del Maresme a fer visitables les seves explotacions

 

La millor manera de generar confiança en el consumidor és donar-li l’oportunitat d’acostar-se a tot el procés de producció, principalment quan es tracta de productes alimentaris de proximitat. EL projecte “benvinguts a pagès” va obrir les portes a una nova modalitat de turisme que aporta noves experiències al visitant i dóna l’oportunitat al productor a explicar directament al potencial client els beneficis i la qualitat del seu producte. El Consell Comarcal considera que el Maresme té un gran potencial en aquest tema i, per això, ofereix formació a les empreses agràries i als artesans alimentaris que estiguin interessats en incorporar el vessant turístic al seu negoci.

Les empreses que estiguin interessades, poden assistir a la sessió informativa que tindrà lloc el dijous, 3 de novembre, a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Maresme.

Josep Maria Pey,CEO d’El Generador, explicarà en què consisteix l’anomenat “turisme industrial”  o de visites a empreses en actiu; els beneficis que aquestes visites aporten als productors i empreses que obren les seves portes; les noves tendències turístiques com a oportunitat de màrqueting….

La conferència anirà seguida d’una taula rodona on explicaran la seva experiència:

  • Laia Triadó, de Casa Riera Ordeix (elaboradors de llonganissa), Vic (Osona)
  • Maria Viñolas i Carles Coma, de Mas Bes (ramaders productors de llet i elaboradors de productes làctics), de Salitja (La Selva)
  • Pau Frigola, de Mooma (productors de pomes i elaboradors de sidra, suc i vinagre de poma), de Palau-Sator (Baix Empordà)

Aquest acte, que es farà a les de 15.30h, és obert i gratuït, però cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic a Productes de la Terra Maresme ( elisabeth.bofill@ccmaresme.cat)  

FORMACIÓ

A banda d’aquesta sessió informativa, el Consell Comarcal ha programat un curs específic adreçat a productors i artesans alimentaris del Maresme per ajudar-los a preparar el seu negoci per ser visitable. Podeu veure més informació d’aquesta formació CLICANT AQUÍ. Les inscripcions ja són obertes.