El Consell Comarcal col.labora amb l’Associació Cultural Gitana del Maresme per potenciar la formació dels nens i joves d’aquesta ètnia


El Consell Comarcal del Maresme ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació Cultural Gitana del Maresme per tal de potenciar la formació dels nens i joves d’aquest col·lectiu, tant pel que fa a educació reglada com de reforç i de formació extraescolar. El conveni s’ha començat a executar aquest darrer trimestre, dates en les quals s’ha detectat un augment d’absentisme escolar entre aquest col·lectiu, i es perllongarà durant el primer trimestre del curs 2005-2006.


A banda d’incidir en la necessitat que els menors no abandonin els estudis, se’ls motiva perquè assiteixin a les classes de reforç escolar i a les activitats de caire extraescolar que organitza l’Associació Cultural Gitana del Maresme. Aquesta entitat ofereix formació musical, tallers de manualitats, jocs lúdico-educatius….etc. El Consell Comarcal del Maresme col·laborarà en aquest programa per entendre que totes aquelles accions que es facin en educació i en formació dels menors de col·lectius amb problemes socio-culturals afavoreixen la seva completa integració social. A més, els menors són el millor exemple per als adults. El CCM aportarà 1.000 euros a aquest projecte per col·laborar en les despeses de monitoratge i desplaçament dels usuaris/es de les activitats formatives que organitzi el curs 2005-2006 l’Associació Cultural Gitana del Maresme.