El Consell Comarcal del Maresme apel·la al diàleg per resoldre el conflicte Israel – Palestina

Els 8 grups polítics que tenen representació al Consell Comarcal del Maresme (Junts, ERC, PSC, PP, ECG, CUP, APL i VOX) han consensuat una Declaració institucional sobre el conflicte bèl·lic entre Israel i Palestina.

El text defensa que sempre ha de prevaldre el dret a la vida i que l’escalada bèl·lica que es viu des del 7 d’octubre “no ha fet més que empitjorar, si ja era possible, les condicions de vida a la zona“.

Davant d’això, el Consell Comarcal mostra absolut rebuig a la violència que puguin exercir qualsevol de les parts, especialment a tota aquella que afecta a la població civil, i defensa que es permeti l’entrada d’ajuda humanitària.

L’objectiu ha de ser sempre la pacificació i per aconseguir-ho “demanem a les parts que traslladin les seves diferències a una taula de diàleg on sigui possible avançar cap a una pau duradora

En aquest camí, la Declaració comarcal considera que cal que les institucions internacionals assumeixin un paper d’intermediació per avançar cap a una estabilitat a la zona que sigui el més justa per totes les parts.

DOCUMENT:

Declaració Institucional del Consell Comarcal en relació al conflicte entre Israel i Palestina