El Consell Comarcal del Maresme traspassa a l’ajuntament de Mataró els expedients dels joves i infants mataronins atesos per l’EAIA

 


El gerent del Consell Comarcal del Maresme, Eladi Torres, ha lliurat a la regidora de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum de l’ajuntament de Mataró, Carme Esteban, el conjunt d’expedients d’infants i joves mataronins que estan sent atesos per l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) del Maresme. A partir d’ara, l’ajuntament de Mataró diposarà d’un EAIA propi per atendre aquests casos.


Els Equips d’Atenció a la Infància i Adolescència són els encarregats de donar atenció, protecció i empara a tots els infants i adolescents que presenten indicis de maltractaments físics o psíquics, d’abusos sexuals o d’explotació, o que es troben en situació de risc perquè ningú atén adequadament les seves necessitats bàsiques. El Consell Comarcal del Maresme ha estat prestant aquest servei als 30 municipis de la comarca des de l’any 1992. A partir d’ara, però, els casos de Mataró els gestionarà directament l’ajuntament de Mataró, que ha creat un equip propi de professionals EAIA, i el CCM continuarà treballant als 29 ajuntaments restants de la comarca. Avui,s’ha fet l’acte de traspàs dels expedients EAIA oberts a Mataró, al qual ha assistit també la Cap de secció d’atenció al menor de Barcelona.Comarques, Mercè Sarró. En total Mataró té oberts 80 expedients familiars que afecten a un total de 139 menors. A nivell del Maresme, el Consell Comarcal manté dos equips EAIA , formats per 11 professionals que actualment atenen 275 infants en risc de fóra de Mataró.