El Consell Comarcal publica una sèrie de video-càpsules amb consells de consum

Les reclamacions en matèria de subministraments bàsics (electricitat, aigua i gas) a l’Oficina d’Informació al Consumidor (OCIC) Maresme han augmentant els darrers anys igual que les relacionades amb compres per internet. En aquest context, el Consell Comarcal ha publicat 4 video-càpsules informant i donant consells bàsics a les persones consumidores.

Les video-càpsules, agrupades en el paraigua de “Consum amb consciència“, volen que les persones coneguin els seus drets abans de contractar subministraments bàsics o realitzar compres en l’entorn digital i també apostin per un model de consum energètic responsable i sostenible.

Així, la video-càpsula: “Conèix els teus drets” se centra en els drets energètics protegits per llei i que obliguen les companyies subministradores a mantenir els serveis d’aigua, llum i gas en casos de vulnerabilitat econòmica.

Tens clar què contractes?” repassa els elements a tenir en compte a l’hora de contractar els subministraments d’aigua, llum i gas i quines modalitats de contracte tenim a l’abast.

Com el seu nom indica, la video-càpsula “Consum responsable i sostenible” dona indicacions de com podem abaratir la factura dels subministraments bàsics i, a l’hora, reduir l’impacte mediambiental.

Finalment, en un moment en què ha incrementat el comerç online i cada vegada hi ha més persones que compren o contracten per internet, la video-càpsula “Consells de consum en un entorn digital” alerta de la necessitat de comprovar que les transaccions es fan en pàgines segures i verificades, explica les obligacions de les empreses i recorda els drets de les persones consumidores.

Totes les càpsules acaben amb el mateix consell: davant de qualsevol dubte o queixa, dirigiu-vos a les oficines municipals o comarcal d’informació al consumidor.

Video-càpsules de consum: