El Consell Comarcal torna a fer una convocatòria unificada de policies locals per cobrir 11 places en 6 ajuntaments del Maresme

El Consell Comarcal i el Departament d’Interior van impulsar, l’any 2022, una prova pilot de selecció unificada d’agents de policia local i la creació d’una borsa de personal interí per cobrir-ne vacants. Aquesta iniciativa de col·laboració interadministrativa, pionera a Catalunya, ha estat tot un èxit i aquest 2024 es torna a repetir experiència per donar resposta a les necessitats dels ajuntaments maresmencs.

El Ple celebrat ahir va aprovar per unanimitat els convenis amb els ajuntaments i les bases reguladores que regiran la selecció conjunta d’11 agents funcionaris de la policia local que desenvoluparan les seves funcions en 6 municipis del Maresme. A més, els i les aspirants que superin les proves i no obtinguin plaça passaran a formar part d’una borsa de personal interí que gestionarà el Departament d’Interior per cobrir, durant un període de 2 anys, les vacants que puguin tenir 9 ajuntaments maresmencs.

Tenint en compte la complexitat del procés selectiu i l’objectiu de què les persones seleccionades puguin incorporar-se el proper mes d’octubre al curs de l’Escola de Policia de Catalunya, el Consell Comarcal obrirà la convocatòria de selecció d’aspirants la propera setmana.

2 de les persones que guanyin la plaça exerciran les seves funcions com a policies locals a Argentona, 2 seran destinats al Masnou, 1 a Premià de Dalt, 1 a Teià, 2 a Vilassar de Dalt i 3 a Vilassar de Mar.

Aquests ajuntaments també podran utilitzar la borsa de personal interí per cobrir les seves necessitats de policia municipal igual que els de Caldes d’Estrac, Canet de Mar i Sant Vicenç de Montalt.

En aquesta ocasió, el Consell Comarcal del Maresme també compta amb l’assistència tècnica tant del Departament d’Interior, a través de la Direcció General de Coordinació de les Policies Locals, com de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.