El Maresme torna a ser referència internacional de la perfumeria amb el Maridatge dels Sentits

Perfum, flors i enogastronomia són els elements que singularitzen el Maridatge dels sentits, un esdeveniment únic que -per les seves característiques- converteix el Maresme i, en concret el municipi de Teià, en punt de referència internacional del sector del perfum. També en un important aparador de l’enogastronomia amb la DO Alella com a pedra angular i en un element de suport a la floricultura maresmenca.

La VI edició del Maridatge dels sentits se celebrarà del 3 al 7 de maig a Teià i, en aquesta ocasió, tindrà com a fil conductor la bergamota, un cítric molt aromàtic del qual s’extreu una essència molt utilitzada en perfumeria. S’ha triat aquesta nota olfactiva com a homenatge pòstum a qui va ser el president del jurat del Concurs Internacional des de la seva creació, el mestre perfumista maresmenc de reconegut prestigi internacional Rossend Mateu qui, segons ha dit la perfumista Irene Gisbert, era “un enamorat de la bergamota de Calàbria. I, més concretament, del fruit produït en una finca específica” .

El Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent, activitat del Maridatge dels sentits adreçat específicament a professionals, ha tornat a recollir propostes dels cinc continents i ja té 12 composicions finalistes que es disputaran els 3 premis del concurs en joc. El premi absolut del jurat, que a partir d’ara durà associat el nom de Rossend Mateu i estarà dotat amb 2.500 euros; el premi al millor perfumista independent, i el premi del públic, que s’escollirà per votació popular entre el 10 d’abril i el 5 de maig gràcies a la distribució de mostres a diverses ciutats d’Andorra i l’Estat espanyol. Es tracta de Perfumeria Regia, Las Topettes, Isidro Cosmetic Shop i Julia Bonet Store, a Barcelona; de Ruiz de Ocenda, a Bilbao, i dels centres de Perfumeria Júlia a Les Escaldes, Mataró, Madrid i Saragossa. A Teià, les mostres es podran olorar i votar a La Unió.

D’altra banda, el Sopar dels sentits a quatre mans tindrà lloc el dimecres 3 de maig i anirà a càrrec de la xef biodinàmica del Baix Empordà Iolanda Bustos i de Miquel Aldana, cuiner del restaurant masnoví amb estrella Michelin Tresmacarrons.

També destaca la cloenda del primer cicle de conferències del projecte Aromateià (divendres 5 de maig) que anirà a càrrc del sommelier Josep Roca del celler de can Roca sota el títol “De la bergamota a Proust. Un viatge aromàtic. Vins sentits i paratges encapsulats”.

Podeu veure el conjunt d’activitats que ofereix el VI Maridatge dels sentits entre el 3 i el 7 de maig en aquest programa.