El Parc Natural del Montnegre Corredor programa un curset sobre “fauna vertebrada, fauna secreta, fauna quaotidiana”

Dins de les activitats que porta a terme el Centre d’Informació del Parc Natural del Montnegre i el Corredor hi destaca el curset de “fauna vertebrada, fauna secreta, fauna quotidiana” que es realitzarà d’acord amb el següent calendari:


Sessió 1
Xerrada: amfibis i rèptils de les nostres contrades. Lloc: Can Borrell.
Dia: Dijous, 2 de maig de 22 a 23,30 h.

Sessió 2
Visita al Centre d’Informació del Parc a Arenys de Munt. Sortida pels voltants d’Arenys de Munt per a observar amfibis, rèptils, ocells i mamífers. Lloc: Biblioteca. Dia Dissabte, 4 de maig a les 8’30 h.

Sessió 3
Xerrada: Ocells i mamífers d’Arenys de Munt. Lloc: Can Borrell.
Dia: Dijous, 9 de maig de 22 a 23,30 h.

Sessió 4
Sortida de Camp pel Corredor
Basses camps i boscos per a observar amfibis, rèptils, ocells i mamífers, i també sentir cants i trobar rastres. Lloc: Biblioteca
Dia Dissabte, 11 de maig a les 8’30 h.

Sessió 5
Sortida de camp pels aiguamolls de la Tordera. Lloc: Biblioteca
Dia Dissabte, 18 de maig a les 8’30 h.

D’animals vertebrats n’hi ha una gran riquesa a casa nostra, alguns d’ells ens són propers i quotidians, d’altres estranys i fins i tot desconeguts. Aquest curs va adreçat a totes les persones i serveix per introduir-se en el món dels vertebrats i també per aprofundir-ne el coneixement. Coneixerem les granotes i els gripaus de les basses i fonts d’Arenys de Munt, i els tritons del Corredor. Cercarem sargantanes, llangardaixos i serps als pedregars secs i tortugues d’aigua a les zones humides de la Tordera. Ens delectarem amb el comportament nupcial dels ocells de camp, de bosc i d’aiguamoll. Buscarem rastres de mamífers, des dels petits talpons i ratolins als senglars o als esquerps cabriols.