El Ple comarcal expressa el seu rebuig a la instal·lació d’una planta d’aglomerat asfàltic a Dosrius

El Ple del Consell Comarcal del Maresme celebrat dimarts va aprovar una moció mostrant el seu rebuig a la posada en marxa d’una planta d’aglomerat asfàltic al municipi de Dosrius. El text – presentat conjuntament pels grups comarcals de la CUP, Junts, ERC, PSC, Comuns i Ara Pacte Local – va comptar també amb els vots favorables del grup comarcal del PP. VOX va ser l’únic que s’hi va posicionar en contra.

La moció aprovada pel CCM exposa que el projecte de l’empresa Obres i asfaltatges Tarraco SL pot comportar una problemàtica mediambiental i de salut per a la població ja que “els vents de marinada i garbí impulsen les partícules en suspensiódirectament des de la pedrera als habitatges de Can Massuet del Far“. A més, sosté que la seva posada en funcionament comportaria problemes de circulació a les carreteres d’accés a la població (B-510 i BV-5101) i a la Ronda Francesc Macià que creua el nucli urbà de Dosrius.

Amb aquest posicionament contrari, el Consell Comarcal es posiciona al costat de l’Ajuntament de Dosrius que el passat 28 de setembre va mostrar també el seu rebuig a la instal·lació d’aquesta planta d’aglomerat adfàltic a la pedrera del Rocà.

DOCUMENT:

Moció per manifestar el rebuig del Consell Comarcal del Maresme a la instal·lació d’una Planta d’Aglomerat Asfàltic al municipi de Dosrius