El programa Linnk permet als estudiants de secundària participar dels projectes de recerca de la Politècnica de Mataró

Els alumnes prenen així contacte amb la universitat

Estudiants de batxillerat i d’ESO del Maresme poden ja participar en projectes de recerca de l’Escola Universitària Politècnica de Mataró dins del programa “Linnk”.

Alguns estudiants mataronins, aconsellats pels seus professors, ja han iniciat la seva experiència universitària puntualment. Aquest és el cas d’un alumne de l’IES Miquel Biada, que va acudir al departament d’acústica de la Politècnica en busca d’assessorament i des d’allà, com un universitari més, ha participat en els treballs realitzats sobre mapes sònics.


A partir del proper curs, els alumnes de secundària disposaran d’assessorament per part dels professors de la Politècnica per a realitzar els seus treballs de recerca sobre les tecnologies de la informació. Per altra banda, també podran fer servir les instal·lacions de la universitat o participar en les activitats universitàries en aquest àmbit.

Els professors de l’EUPMt també proposen als alumnes de secundària temes pels seus treballs de recerca com les alarmes electròniques, la domòtica, l’electricitat solar, la programació d’un robot educatiu, el nivell de penetració de les TIC a Mataró i el Maresme, l’evolució dels PCs o la recerca a Internet.

Tallers pràctics i xerrades
D’altra banda, la Politècnica ha creat uns tallers pràctics perquè hi participin els alumnes de batxillerat. Aquestes activitats es repartiran entre els 11 laboratoris de que disposa la Politècnica, perfectament equipats per fer pràctiques d’informàtica, multimèdia, física, electrònica bàsica, telecomunicacions i xarxes, automàtica i control, etc.

A més, totes aquestes instal·lacions especialitzades de la Politècnica estaran obertes perquè els professors de secundària puguin realitzar pràctiques o diferents activitats més tècniques amb els seus alumnes.

Es realitzaran cada dimarts del curs 2002/2003 a la Politècnica de Mataró. Es dirigeixen a grups d’entre 10 i 20 alumnes com a màxim amb una durada d’entre 2 i 6 hores. Alguns dels tallers són sobre xarxes telemàtiques i Internet, 3D i realitat virtual, un laboratori de biometria i automats programables (PLC), entre d’altres.

A més, la Politècnica de Mataró posa els seus coneixements sobre el món de les TIC a l’abast dels centres de secundària oferint xerrades, conferències, cursets o seminaris. La Politècnica ha proposat diversos temes com microrobòtica, energies alternatives, astronomia, acústica, què és un enginyer, identificació biomètrica de persones, sistemes de multiconferència, sistemes oberts i lliures, telefonia mòbil o si té límits la intel·ligència artificial.

Els IES poden suggerir més temes que consideren d’interès pels alumnes. Aquestes activitats es poden fer al centre de secundària si és possible tècnicament o a les instal·lacions de la Politècnica.

Linnk
Els professors dels centres de secundària de la comarca ja han rebut el catàleg complert d’activitats de Linnk i si estan interessats en que els seus alumnes participin en alguna d’aquestes, han de presentar una sol·licitud i se’ls confirmarà la data i l’horari.

El Projecte Linnk, desenvolupat per la Politècnica de Mataró i l’Escola Universitària del Maresme, vol oferir els recursos de coneixement i materials de la universitat cap a les escoles per crear una connexió continua entre els dos nivells, augmentar la qualitat de l’ensenyament i una major participació acadèmica dels alumnes d’ESO i Batxillerat.

La Politècnica de Mataró oferirà els seus recursos sobre les TIC mentre que l’Escola Universitària del Maresme ho farà en temes econòmics i de turisme.